Viikon vinkki, kun teet krutonkeja salaattiin, aloita paahtamalla öljyssä kuivattua chilipalkoa ja yhtä-kahta valkosipulinkynttä jotka on lyöty rikki kokkiveitsen lappeella. Kun näihin alkaa väri tarttumaan, nostele ne sormiasi polttamatta pois pannulta ja paahda krutongit tässä öljyssä!
Lisää hifistelyä? Älä tee krutonkeja siitä valkoisesta paskasta jota meillä myydään "ranskanleipänä", tee ne Realista.
Vielä lisää hifistelyä? Älä unohda tryffeliöljyä!
Realista tuli todella hyviä krutoneka (ihan ilmankin tryffeliöljyä), kiitos vinkistä!
VastaaPoistakrutonkeja siis.
VastaaPoistaKiitos palautteesta! Hyvä kuulla, että idea toimi muillakin!
VastaaPoistaMä teen aika usein sellaisia maalaiskrutonkeja!
VastaaPoistaTavallinen esipaistettu patonki parin sentin siivuiksi ja uunipellille. Nämä voitelen rypsiöljyllä, mihin on murskattu pirusti valkkari. Sitten ripaus suolaa päälle ja paistoa siten, että niistä tulee kullaruskeita.
Aikaa kuluu yleensä 200 asteen lämmössä n. 8-10 min.
Näin ne on pinnalta rapeita ja sisältä suussasulavan pehmeitä.
Aivan loistavia esim Caesar salaatin kaverina... :)
Maalaiskrutonkeja! :D
VastaaPoistaJumaleissön, tuo resepti menee varastukseen - heti!