maanantai 11. heinäkuuta 2011

Jerkymaustetut pihvit

Tämä resepti tuli kehitettyä puolivahingossa, kun lihaa jäi jerkynteosta yli. Tässä tapauksessa luottolihakauppiaallani ei ollut kuin sisäpaistia, josta jerkykin tehtiin. Jerkymaustetut pihvit? Hmm..

Pakko kokeilla.

Teetassille pilkotaan 5 isohkoa valkosipulinkynttä, joukkoon mustapippuria, suolaa, rouhittua chiliä, 1 rkl hunajaa, 1 rkl punaviiniä ja 1 rkl chipotletabascoa. Lisäksi laitoin myös Jamie Oliverin cajun rubia, kun sitä sattui olemaan. (Luulisin, että sen voi korvata ylimääräisellä chilillä ja currylla).

Leikkaa pihvit ja tao niitä hivenen nyrkeilläsi. Painele pihvit teetassilla olevaan maustehässäkkään, kääntele ja nosta syrjään odottamaan lisäkkeitä ja kastiketta.



- tässä välissä tehdään valinnaiset lisukkeet ja soosit -

Paista pihvit pari minuuttia puoli savuavan kuumassa valurautapannussa.



Itse löin ne lautaselle keitettyjen porkkanasiivujen ja kukkakaalisoseen kanssa (karppausta prkl).




Ja kuten kuvasta näkyy, kypsyysastekin on kohdillaan - vaihteeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti