perjantai 10. kesäkuuta 2011

Makkarapata

Makkarapata, heart-stopper, kasvissyöjän kiusaus, natsipata. Rakkaalla lapsella on monta nimeä!

Oikeastaan sydäntalven ruokaa, kun ulkona on kylmää ja kaloreita kuluu lämmittämiseen.

2 isohkoa sipulia
5 valkosipulinkynttä
3 porkkanaa
2-3 nyrkinkokoista perunaa
n. ½ kg makkaraa oman maun mukaan, kannattaa varioida!
Pullo ykkösolutta
Lihalientä
Chiliä oman maun mukaan (ja mustapippuria)

Kaikki pienitään, perunoita freesataan isossa valurautakiulussa voissa, sekaan sipulit ja porkkanat. Näitäkin kuullotellaan pari minuuttia. Sitten lisätään makkaranpalat ja pilsneri. Annetaan bissen kiehahtaa ja lisätään lihalientä kunnes kamat melkein peittyvät. Haudutellaan hiljaa hissukseen tunti pari. Nautitaan oluen kera, myös tuore leipä maistuu kyytipoikana!

Yhtiömme pahoittelee huonosti valotettua kuvaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti