Joskus tulee otettua vähän reippaammin. Esimerkiksi jouluna,
juhannuksena ja vappuna. Joskus ihan vain siksi, että verottaja vie
tuhkatkin munista rahoittaakseen kreikkalaisten nauhakenkäbonukset.
Silloin
kun tullut napattua vähän enempi märkää, enemmän kuin että henki
haisisi ja kaatuilisi, saattaa aamulla olla hivenen tönkkö olo. Toisin
sanoen, on sellainen buuttis, että oksat pois ja pala latvaa.
Silloin tulee ravita itseään jollain rasvaisella ja suolaisella.
Kuten esimerkiksi tällaisellä darrapannulla!
Annos
on improvisoitu jääkaapista löytyvistä peruselintarvikkeista! Jos samaa
ei löydy, muista ostaa tavarat valmiiksi ennen ryyppäjäisiä!
Ota talon isoin paistinpannu ja aseta se liedelle, lämpöä kehiin.
Ryhdy
paistamaan pekonia pannulla, paista pekonit oikein rapeiksi! Samalla
silppua pikapikaa pari isohkoa sipulia. Kun pekonit ovat valmiita, nosta
ne lautaselle ja viskaa sipulit pekoninrasvaan tekeytymään, lisää reilu
nokare voita!
Pilko pari valkosipulinkynttä pannuun, varo etteivät sipulit pala. Kuullota sipulit makeiksi.
Nosta
vähän lämpöä ja pilko pannuun eiliseltä ylijäänyttä keitettyä perunaa,
laita runsaasti. Ryhdy ottamaan pottuihin väriä. Itse lisäsin vielä
kourallisen pilkottuja herkkusienen jalkoja jotka olivat jääneet yli
edellispäivän aurajuustotäytteisistä, pekoniin käärityistä
herkkusienistä (oli muuten helvetin hyvää).
Lopuksi lisää vielä
kourallinen tai kaksi kuutioitua grillimakkaraa tms. lihatuotetta.
Mausta suolalla ja mustapippurilla - runsaasti! Murenna paistetut
pekonit vielä joukkoon!
Pyörittele tovi pannulla, samalla riko 10
kananmunaa astiaan ja vatkaa rakenne rikki. Nosta lämpöä ja kippaa
munamassa pannulle. Nostele ja hämmentele varovaisesti, jotta koko roska
kypsentyy varmasti.
Nautitaan heti kuuman kahvin kanssa, jos on sunnuntai voi kahvin seuraksi ottaa vielä pienen viskituikun!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti