Jälleen yksi pavuilla "pilattu" versio chili con carnesta. Yritetään
kestää! Tätä syö muuten pari päivää ihan keposesti, anoppia silmällä
pitäen kannattaa pataan heittää myös puoli kourallista nagaa...
Tarvitaan;
600 g naudan sisä- tai kulmapaistia
Punaviiniä
Kaikki perusmausteet, jeera, mustapippuri, suola, basilika, curry, sokeri...
Reilu pari kourallista erilaisia chilejä
Pari suippopaprikaa
12 valkosipulinkynttä
2 isosipulia
½ lihaliemikuutio
2 tlk Heinzin valkoisia papuja
2 tlk kidneypapuja
4 tomaattia
Tämän safkan kanssa ei sitten olla turhan tarkkoja, valkosipulit lyödään mäsäksi veitsen lappeella ja muutenkin hienonnus tapahtuu vähän ronskimmalla tempomisella. Kyseessä on kuitenkin rehti maalaisruoka. Chileistä poistetaan siemenet ja siemenkiinnikkeet, niin ei tule niin kammottavan tulista.
Leikkaa
liha pieniksi suikaleiksi, laita yöksi marinadiin jonne kipataan 2 rkl
sokeria, punkkupullon pohjat (~1dl), 1tl suolaa, 2 valkosipulinkynttä, 1
habanero tai vastaava, curryä ja mustapippuria. Ja ripaus öljyä. Marinointi ei ole välttämätöntä, nyt vaan kävi niin, etten ehtinyt syödä tätä ruokaa sinä päivänä kuin ajattelin!
Poista
chileistä siemenet yms. ja silppua ne, tällä kertaa pienittäväksi meni 8
pirkkachiliä (perus annuumia), 2 suippopaprikaa, 5 poblanoa, 10
jalapenoa, 10 aji cristalia ja 2 cajamarcaa.
Laita uuninkestävään pataan ½ dl vettä, ½ lihaliemikuutio ja desi-kaksi punaviiniä, aseta hellanlevylle kuumenemaan.
Laita lihat siivilään valuttamaan ylimääräistä marinadia pois.
Heitä
chilit sekä paprikat paistinpannulle öljytilkan ja voinokareen kanssa
paistumaan. Silppua sipulit tällä välin. Anna veden tulla silmistä ja
freesaa paprikat mukavan oloisiksi, lisää uuninkestävään pataan. Sama
metodi myös sipuleille.
Kun sipulit on freesattu ja nakattu
kiuluun, paistele marinoidut lihasuikaleet parissa kolmessa erässä.
Heittele
lihasuikaleita pannuun sitä mukaa kun paistuvat. Kun lihat on paistettu, huuhtaise pannu tilkalle
Kukko Pilsiä* ja kippaa makuliemetkin uuninkestävään vuokaan. Tomaatit
voi pilkkoa karkeiksi lohkoiksi ja äkkiä paistaa viimeisen lihaerän
yhteydessä. Valuta, samalla kun paistat, tölkkipavut ylimääräisistä
nesteistä.
Mausta pata reilusti mustapippurilla, juustokuminalla ja jauhetulla
korianterilla. Ei kannata olla turhan
tarkka. Suolaa maun mukaan. Jos ikkunalaudalla kasvaa vielä, niin puolenkymmentä basilikan lehteäkin voi heittää sekaan.
Hämmennä seosta padassa ja lisää
pavut. Nakkaa esilämmitettyyn 150-asteiseen uuniin reiluksi tunniksi.
Mitä pidempään, sen parempi. Omaan makuun pata kaipasi pientä suurusta,
joten loppusilauksena vatkasin puolisen desia vehniksiä (=vehnäjauhoja)
kylmään vesitilkkaan jota valutin pataan samalla hämmentäen. Pieni
kiehautus levyllä ja haluttu konsistenssi on syntynyt.
Tarjoile kylmän Kukko Pils*-oluen, maissilastujen ja ranskankerman kanssa.
*resepti sisältää tuotesijoittelua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti