keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Tulisempi pyttipannu

Nyt se on todistettu. Pakastepyttipannua ei kannata ostaa (ellei välttämättä halua!). Olen kuullut kaikenmoisia kauhutarinoita liittyen tähän einekseen, milloin on ollut golfpallon puolikas pussissa, makkarakuutiot on kasaan tiristettyjä ja puristettuja ties mitä tai tehtaan talkkari on pudonnut makkarakoneeseen.

Olen aikaisemmin puolustellut itselleni edellämainitun eineksen ostamista tekosyillä kuten "se on nopeaa" ja "se on halpaa".

BULLSHIT!

Syväjäädytettyjä noppia saa hauduttaa Helkaman prolemallin liedellä puoli tuntia tai enemmän, ennenkuin potut ovat jotensakin ihmiseinekseksi kelpaavia. Halpaakaan moinen ei ole, sillä 2,7€ puolesta kilosta jatkojalostettua perunaa ja kourallisesta makkarankuoria on suorastaan sikahinta! Allekirjoittaneen talouteen on lisäksi jouduttu aina ostamaan kaksi pussia, eli 5,4€ on palanut päivän safkaan. Pidin hintaa melko alhaisena, ennenkuin tänään mietin mitä peruna, makkara ja sipuli OIKEASTI maksavat. Paljonkohan säästäisi rahaa ja vaivaa jos harrastaisi "ajattelua" joka päivä? Mene ja tiedä..

Perunat ~ 80c/kg
Makkara ~ 8€/kg
Sipuli ~ 1€/kg

Kahden hengen pyttis, alusta (nojoo makkara on kaupasta...) asti itsetehtynä kustantaa n. 2€, eli euron per annos. Aikaa paloi tasan saman verran kuin umpijäätyneen noppasalaatin sulattamisessa. Lisäksi maku oli huomattavasti parempi ja säästyttiin petrokemian tuotteilta, joita "lisäaineiksi" kehutaan!

Pyttis;

Kolme nyrkinkokoista perunaa
Yksi lenkki makkaraa Teidän maun mukka
Kaksi sipulia
Kolme valkosipulinkynttä
1 Habanero
Suola, mustapippuri, curryjauhe

Meillä pyttis on aina ryyditetty curryjauheella. Miksi? Tarina on liian pitkä ja tylsä kerrottavaksi. Meidän pyttis on myöskin tulinen. Miksi? Koska meidän pakkanen pursuaa erimerkkisiä chilipalkoja..

Pese perunat ja kuutioi 8mm kuutioiksi.

Lorota paistinpannulle reilu loraus Chilivaarin nagaöljyä sekä nokare voita. Kippaa perunakuutiot pannulle ja freesaa kunnes alkavat ottaa väriä. Heitä hienonnetut sipulit sekä mausteet sekaan.

Kun sipulitkin alkavat näyttää "notkeilta", kippaa pannulle puoli tölkkiä olutta. Sinulla on kuitenkin välittömästi käden ulottuvilla yksi janojuoma!

Anna oluen haihtua ja lisää makkarakuutiot. Paistele kunnes pottukuutiot ovat kypsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti