tiistai 17. toukokuuta 2011

Chilikauralastut

Nämä tekevät aina kauppansa, tai ainakin kotiväelle ja naapureille on kelvannut toistaiseksi. Alkuperäinen resepti on saatu hämärin keinoin eräästä Helsinkiläisestä huippuravintolasta. Jos kerron sen nimen, niin saatan joutua epämääräiseen onnettomuuteen..

Reseptistä on olemassa jonkinlainen "Anoppi kokkaa"-variaatio, jota tuputetaan kaikkialla, jossa ohjeessa on yksi kananmuna mukana. Pidetään ne munat kuitenkin kanassa, kakuissa tai kalsareissa, pikkuleipiin ne eivät kuulu.

175 g voita
2 dl pikakaurahiutaleita
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/4 dl siirappia
2 rkl maitoa
½ tl leivinjauhetta
1 maustemitta Bih Jolokia-pulveria tms. chilijauhetta.

Voi sulatetaan ja sen annetaan jäähtyä hetki, itse jäähdytän sen kippaamalla sekaan siirapin ja maidon. Voin sulaessa toiseen kippoon laitetaan kaikki kuivakamat. Kaadetaan voi-maito-siirappi-liemi niskaan ja hämmennetään voimakkaasti. Taikinasta nostetaan kahden lusikan avulla peukalon pään kokoisia nokareita uuninpellille, max 12 kpl/pelti sillä nämä leviävät kypsyessään sangen melkoisesti!

Paistetaan 175'C kunnes kauniin ruskeita ja rapsakan oloisia. kts. kuva.

4 kommenttia:

  1. Hyviä oli - mutta tuota rasvan ja jauhojen suhdetta voi varmaan keventään vähentämällä rasvan määrää?

    VastaaPoista
  2. Jasso, tekstistä vois äkkiä päätellä toisin...

    VastaaPoista
  3. Päätellä mitä toisin? Sen kun puolitatte voin määrän, mitä se minulle kuuluu.

    VastaaPoista