tiistai 17. toukokuuta 2011

Omenapiirakka ilman verta ja hikeä

Omenapiirakka on muuten hyvää! Varsinkin itse tehtynä! Pohjan tekemisestä tehdään vain valitettavan usein liian suuri numero, tässä oma helpompi, nopeampi ja siistimpi versioni:

Kulhoon otetaan n.200g voita lämpenemään muutamaksi tunniksi. Päälle kaadetaan 3dl vehnäjauhoja ja saman verran sokeria sekä vajaa ½tl leivinjauhetta. Vatkataan sähkövatkaimella sekaisin. Tarkoituksena olisi saada aikaiseksi sellaista murua joka ei enään tartu vatkaimiin. Periaatteessa kannattaa aloittaa 2,5dl vehnäjauhoja sekä sokeria ja lisätä niitä tasaisesti kunnes haluttu koostumus saavutetaan. Eli taikinan tulisi sekoitettaessa murustua, mutta se pitäisi voida muotoilla palloksi, niin että pallon muoto pysyy. Kuten kuvasta näkyy, taikinaan jää rystysen jäljet painettaessa.



Vatkataan sekaan vielä 2 munaa erikseen. Nyt taikina on valmis ja se levitetään nuolijalla tai käsin voideltuun vuokaan. Päälle kiilataan omenalohkot (kahdesta omenasta saa tarpeeksi lohkoja yhteen n.25 cm piirakkaan). Ennenkuin laitetaan uuniin, päälle ripotellaan vielä sokeria ja kanelia. Paistetaan 180'c kunnes kypsä keskeltä, pulska puolituntinen meni tänään kun paistelin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti