maanantai 24. syyskuuta 2012

Venäläinen iltaMitäköhän trendipellet tarjoavat pikkunaposteltavana näinä päivinä kun espanjalaiset tapakset ovat tyystin passé?

Itsehän kuuluun siihen paksuniskaiseen kansanosaan jota on aivan turha tulla sumuttamaan jollain pestomarinoidulla nieriäsuupalalla. Ruoka ruokana ja mieluiten ryypätään. Tavallisesti tarjoilen vieraille savuporojuustoleipiä (koffin punaisia tölkkejä) ja vaativille vieraille vielä teräväistä punaisen ohella. Jotain viskiä siis.

Oikein hyviä tyyppejä varten viitsin nähdä vähän vaivaakin, onhan se hauska napostella ja hörppiä jääkylmää vodkaa samalla kun suunnittelee tulevaa iltaa. Mutta mitään tapaksia, sapaksia, täytettyjä kananmunia en kyllä ala veivaamaan - jotain rajaa!

Parasta mitä tiedän on suolakurkut hunajan ja smetanan kera. Ja vodkan kanssa tietenkin!

Varaa 2-5 kurkkua per vierailija, ne kuluvat nopeaan tahtiin. Kurkkujen tulee olla nimenomaan suolakurkkuja, mieluiten venäläiseen tapaan tehtyjä suolakurkkuja. Jos haaveissasi kiiltää joku helvetin Felix-isoäidin maustekurkut valmiina viipaleita-purkki, niin ole ystävällinen ja lopeta tämän blogin seuraaminen ja vedä itsesi vessasta alas. Kurkut viilletään 6 lohkoon pituussuunnassa.

Aseta kurkut tarjolle astiaan, tuo hunajapurkki pöytään ja laita smetana tyrkylle johonkin myyntipakkausta esteettisempään astiaan.

Olithan laittanut vodkan jo pakkaseen? Sen pitää olla kylmää. Muista olla tarkkana vodkan kanssa, tänä päivänä myydään ties mitä viinanlitkua vodka-tuotenimen alla. Vodkan ei tarvitse olla venäläistä, henkilökohtainen suosikkinikin, Stolichnaya, on Latviasta! Kotoinen Koskenkorva, eli rakas 013-festari, on erittäin onnistunut valinta.

Sen sijaan erittäin tarkkana saa olla erilaisten fuskutuotteiden kanssa, Alkon hyllyjen välissä sietää olla silmämuna kovana tutkimassa tuotetietoja. Tosimies ei sorru mihinkään ranskalaiseen luomuperunatisleeseen, ei vaikka etiketti olisi kuinka kierrätyskuidusta tehty, puhumattakaan maailman brändätyimmästä brittivodkasta joka on varastanut vaakunansa batmaniltä.

Kaikkein salakavalin ja inhottavin juttu Alkossa on näiden tyttöjen juomien sijoittaminen heti viinojen viereen, jopa allekirjoittaneelle on sattunut ikävä lapsus kun viinan sijasta ostoskoriin on päätynyt jokin viinana myyty, 32-prosenttinen kuiva likööri.

3 kommenttia:

 1. Na zdorovje, Venäläinen illanvietto on kyllä jotain mitä pitäisi harrastaa useammin.

  Firman Idän myyntipäällikkö muuten huomautti kerran että vaikka Stoli on buenoa; ja omakin suosikkini; kannattaa käyttää Russki Standartia, Platinumia jos mahdollista. Ehkä vähän hifistelyä mutta kannattavaa kieltämättä.

  Tapana on kanssa nakata jääkylmään vodkaan Venäläinen minisuolakurkku sellaisenaan, heitetään puhe ja juoma ykkösellä alas ja samalla suuhun tulee suolakurkku joka pureksitaan päälle.

  Ja (levy)lautaselle Ivan Rebroffia pyörimään

  VastaaPoista
 2. Tarkoituksena olisi järjestää Venäläinen ilta. Itse en tosin ole suolakurkkujen suurkuluttaja, joten käännyn täten Räyhiksen puoleen.

  Eli, mitä suolakurkkuja suosittelet ostettavaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Venäläisiä" eli maitohappokäymisen avulla valmistettuja. Ne ovat ainoita oikeita, muut kurkut sopivat hampurilaisten väliin tai vaikka ovenpönkiksi!

   Poista