perjantai 20. toukokuuta 2011

Pikasalsa

"Pika"-etuliite kuulostaa halveksuttavalta, mutta "Ripeä" ja "Nopea" sisältävät myöskin arveluttavaa klangia.

Joskus pitää äkkiä kyhätä jotain kivaa naposteltavaa, esimerkiksi kun huomaat, että televisiosta tulee hyvä leffa tai kymmenen teekkaria paukkaa ovesta sisään!

Jos elät jatkuvassa pelossa, että vieraita tulee ilmoittamatta, kannattaa kaapeissa pitää erilaisia säilykechilejä ja nachoja. Molemmat säilyvät maailman tappiin. Prismoista on jo pidemmän aikaa saanut La Costeña-merkkisiä chilituotteita, mm. erilaisia jalapeñoja ja kastikkeita. Ja toisin kuin kotimaisten tuotemerkkien vastaavat, näissä on jopa makua ja rakennetta!


Jos kaapista löytyy tölkki tai kaksi kokonaisia jalapenoja, ei listalta puutu kuin sipuli, punaviinietikka, tomaatti, tomaattipyre, valkosipuli, ketsuppi ja oliiviöljy.

Litran rosterimitta on hyväksi havaittu astia salsan tekoon!

Eli astiaan puolikas iso sipuli tai yksi pieni joka kannattaa lohkoa vielä 6-9 osaan.
2 valkosipulinkynttä
1-2 tomaattia (tomaatit voi kaltata jos jaksaa/ehtii)
1 tl tomaattipyreetä
2 rkl ketsuppia
1 tl sitruunamehua
2 tl hunajaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
lopuksi vielä valutetut chilit

Tarjotaan sauvasekoitinta muutaman riuskan sekunnin ajan ja sörssö tungetaan jääkaappiin tekeytymään. Paitsi jos ne teekkarit heiluvat jo ruokapöydän ääressä!

Tulisuutta voi säädellä mielensä mukaan erilaisilla chilikastikkeilla, itse ryyditän sitä vielä La Costeñan chipotle-kastikkeella, sillä saa sekä tulisuutta että savuaromia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti