lauantai 21. toukokuuta 2011

Täytetyillä jalapeñoilla täytetyt lihapullat ja muuta

Luin Sternon BBQ-sivuja ja sain sieltä idiksen cheddartäytteisillä jalapenoilla täytettyihin lihapulliin. Kyytipojaksi muodostui vielä täytetty paprika, possunkyljys, sekametelikasviksia ja jogurttikastike.

Lihapullat;
Tehdään lihapullamassa oman maun mukka, meillä siihen laitetaan vaihtoehtoisesti kermaviiliä ja sipulikeittopussi mutta jos onnistun häätämään vaimon pois kyökistä, ripsin sekaan jugurttia ja pilkottua habaneroa!

Kerätään jalluja omista puskista - jos mahdollista! Tuoreita jalapeñoja saa isommista K-marketeista tai tilaamalla esimerkiksi Heinän kauppapuutarhasta. Myös Fatalii Gourmetin tuoreet Aji Crista-chilit kelpaavat täytettäväksi. Leikataan kannat pois ja koukitaan siemenet yms. sisältä pois. Hyvälaatuista cheddaria (ei niitä skitsofreniaoransseja valmiita viipaleita) suikaloidaan jallun sisään meneviksi puikoiksi ja näin myös tehdään.

Vedessä kastelluin käsin taputellaan lihapullamassasta isohkoja pullia joiden sisään tuupataan täytetty jallu.

Pullat voi grillata grillillä, mutta niiden pinta kannattaa ensin paistaa kiinni pannulla. Tai sitten ilman esipaistoa ritilälle, mutta grilli saa olla tosiaan kuuma. Ja kansi kiinni. Saa kypsyä pitkään.

Paprikat;
Suippopaprikoista leikataan kannat ja siemenet pois.

Täytteeseen tulee tuoretta chiliä, sipulia (paljon), valkosipulia, tomaattipyreetä, paistettua jauhelihaa ja keitettyä riisiä (mausteeksi currya, juustokuminaa, mustapippuria ja suolaa). Ylimääräisen täytteen voi todistetusti syödä paahdetun leivän päällä. Jos cheddaria jää yli (itsellä jäi) voi cheddartankoja tunkea myös suippopaprikoihin!

Paprikat kääräistään folioon ja kypsytellään siinä sivussa.

Jogurttikastike;
½ tlk karvanaamajugurttia
Puolikkaan limetin mehu
8 lehteä tuoretta minttua hienonnettuna
1 rkl kuminansiemeniä

Kaikki sekaisin ja jätetään jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi.

Sangen lihavoittoista, mutta hei! Nyt grillataan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti