tiistai 17. toukokuuta 2011

Makea appelsiini-habanerokastike jäätelölle

2 Appelsiinia
pala inkivääriä
1 habanero
2,5 dl sokeria.

Eli otetaan kaksi nyrkin kokoista appelsiinia, kuoritaan veitsellä ja lohkotaan hedelmälihat kalvojen välistä talteen.

Hedelmälihat kerätään kippoon, jonne kannattaa puristaa myös jäljelle jääneistä kalvo-osista mehu.

Halkaistaan yksi habanero, kaapaistaan siemenet ja kanta pois ja nakataan kippoon. Inkivääristä leikataan n. peukalon kärjen kokoinen pala joka kuoritaan. Koko roska porataan sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.

Esimerkkikuvassa inkivääriä on liikaa kun innostuin sen tuoksusta! Yksi palanen riittää. Tai kaksi pienempää.

Kaada hieman sokeria pannulle. Tarkalleen ottaen 2,5 dl.

Sokeri sulatetaan ja ruskistetaan kauniiksi. Mainittakoon vielä, että sula sokeri huitelee vajaassa 200 asteessa ja poikkeuksetta aiheuttaa vakavia palovammoja. Jos onnistut turaamaan sitä päällesi, yritä hankkitua kylmän veden alle. Pyyhkimällä onnistut vain maksimoimaan palovammasi. Lapset ja eläimet pois keittiöstä. 

Tiputetaan lämpöä ja kipataan haba-appelsiinisotku sekaan. Hämmmenellään rajusti ja nautitaan höyrystyvän haban vaikutuksista mm. silmiin ja nenän limakalvoille. Hellan lämmön voi huoletta tiputtaa vaikka kolmosella ja antaa soosin kiehua kasaan. Kastike on valmista, kun se reagoi pannun kallisteluun silmänräpäyksen viiveellä ja jättää selkeän kalvon jälkeensä.


1 kommentti:

  1. Hienoa Räyhäkäs, hienoa!

    Nyt ne reseptit löytyy ja ovat asiallisesti esillä.


    Ai niin, se olikin Kakru Henri, joka näitä kirjoittelee, eikä Räyhis Chilifoorumilta.

    VastaaPoista