tiistai 31. maaliskuuta 2020

Sauris ja Räyhis seikkailevat, osa 11


Hei poliisi, nää on ne tyypit! Toi toinen makasi puskassa ja huusi kuin tapettava sika ja toi likaisempi hautasi jotain maahan kuin eläin. Kakkasikohan se sinne?” joku huusi ihmetellen.

Samassa seisoi poliisi kaksikkomme edessä ja heilatti muistiinpanovihkon auki; ”no niin herrat, käydäänpä sitten läpi tämä keissi. Alustavien silminnäkijähavaintojen mukaan on tapahtunut ainakin seuraavat rikkeet: ylinopeus, holtiton ajotapa, liikenneturvallisuuden vaarantaminen, vaaran aiheuttaminen sivullisille ja julkisen omaisuuden tärvely.

Kaksikko katsoi poliisia ja sitten toisiaan ja uudestaan poliisia.

Nuo liikennejutut voidaan sopia, mutta mikä tää julkisen omaisuuden tärveleminen oikein on? Mä kaivoin montun maahan ja täytin sen. Ei kai sitä nyt lasketa julkisen omaisuuden tärvelemiseksi?” hippi kysyi poliisilta nolona.

Poliisi selvitteli kurkkuaan ja punehtui hivenen kasvoiltaan; ”joo siis tämä keissi” hän sanoi ja osoitti olkansa yli ja ylös.

Pekka ja Hippi seurasivat katsellaan poliisin sormen osoittamaan suuntaan ja Eino Leinon patsaseen ja edelleen patsasta pitkin ylös.

Siellä kaukana ylhäällä, kansallisrunoilijamme kaulan ympärillä pyöri hissukseen ympäri pappatunturin etukiekko.

Öh tuota, tämä voidaan selittää kyllä...siis öh...huh olisiko kellään mitään juotavaa kun on tuo kurkku niin kuiva” Pekka aloitti.

Hipin jalat steppasivat paikallaan ja hän aloitti varovasti; ”niin siis mehän kuvattiin musavideota

Pekka innostui ja lähti mukaan; ”tosiaan, me kuvattiin musavideota! Ihme ettei poliisilla ollut tietoa, että Espan puistossa kuvataan tänään P. Sauron & The Shake Shakesin uusin musavideo!

Hippi jatkoi; ”Siis aivan uskomatonta! Minneköhän meidän lupaperit on hukattu? Homma oli kuitenkin lyöty lukkoon jo kuukausia sitten, olihan meillä tässä itse Renny Harlin palkattuna ohjaajaksi!!

Ja missäköhän ohjaajamestari Harjola mahtaa nyt olla?” poliisi tiedusteli virnuillen hyvin epäuskoisen oloisena.

No voi kuule, Reiska lähti kahville!” Rönö-Petsku vakuutti vilpittömänä.

Oletetaan nyt, että tämä musavideon kuvaus pelleily pitäisikin paikkaansa, niin kuinka ja miten ihmeessä kansallisrunoilija Eino Leinon patsaan tärveleminen pappatunturin etuvanteella liittyy mitenkään mihinkään?” poliisi kysyi, nyt jo sangen kovalla äänellä.

Bändikaksikon taholta tuli syvä hiljaisuus.

Odotan vastausta.” poliisi murisi ja avasi kyynelkaasuaseen päällä olevan läpän nepparin.
Jatkuu huomenna..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti