perjantai 27. maaliskuuta 2020

Sauris ja Räyhis seikkailevat, osa 7


Pekka loikkasi puskasta pois ja alkoi etsiä bänditoveriaan, ”Petskuu!” hän huhuili. Onneksi lähellä oli koululaisryhmä taidemuseoekskursiolla.

”Oletteko nähneet mun kaveria, semmonen tän mittainen” Pekka demosi vieden kätensä oikeaoppiseen aadolfhitleri-tervehdykseen, kohahdus kulki kouluryhmän läpi, Pekka jatkoi ”päälle sata kiloa ja näyttää Texas Hippie Bandin roudarilta”.

Ekaluokkalaiset olivat naamat tonnin setelillä oudosti elehtivän yöelämäprofessorin edessä, luokanopettaja lähestyi Pekkaa puristaen taskussaan etälamautinta. ”Niin siis kuka te olette ja ketä te etsitte?”

”Mun bändikaveria, Likahippiä.” Pekka kertoi availlessaan samalla jonkun ressukan ekaluokkalaisen penaalia.

”Siis onkohan se tuo tyyppi, joka mönkii tuolla?” opettaja sanoi ja osoitti ravintola Teatterin suuntaan jossa jokin tahran näköinen kieltämättä mönki nurmikolla; ”ja hei nyt jumaliste et syö sitä hajupyyhekumia!” hän jatkoi napaten kumin ja penaalin Pekan kädestä.

Pekka tiirasi aurinkolasiensa läpi ja ilahtui! ”Kyllä! Jopo-Petskuhan se siellä!”

”Miksi toi setä konttaa” kysyi yksi lapsista.
”Ja miten se voi kontata noin lujaa?” ihmetteli toinen.

”Petsku on saanut VAINUN!” Pekka julisti voitonriemuisesti; ”mennään katsomaan!”

Yöelämäprofessorin eksoottiset jutut ja erikoinen ystävä olivat tehneet vaikutuksen lapsikatraaseen ja opettajan vastusteluista huolimatta koko ryhmä lähti Pekan johdolla Hipin perään, joka nelisti nurmikolla kuin viitapiru.

”Puskii! Tseh! Hyvä poika!!” Pekka huudahteli ja kirmasi ystävänsä vierellä joka eteni hämmästyttävän nopeasti nelivedolla nurmikkoa pitkin. ”Petsku on saanut vainun aimo satsista! KYLLÄPÄ JÄNNITTÄÄ!” Pekka huusi silminnähden iloissaan.

Likainen hippi syöksyi jonkun puskan juurelle kuin Naton ohjus irakilaiselle kamelifarmille, multakikkareet vain lensivät kun hippi porautui maaperään.

”Mitä setä kaivaa?” lapset kysyivät silmät teetassin kokoisina.

”Setä on saanut vainun ja kaivaa nyt löytääkseen tuotteen.”

Nyt opettaja, joka oli onnistunut korkkareissaan juoksemaan ryhmänsä kiinni, saapui paikalle, oikaisi nutturaansa ja tivasi Pekalta ”siis onko tämä...likainen mies..jonkinlainen.. siis väitättekö, että tämä on jokin ihmishuumekoira?”

”Siis ei kyse ole mistään väittämisestä” Pekka sanoi ja suoristi likaisen pikkutakkinsa liepeitä; ”tällä miehellä on erittäin hyvin kehittyneet nenäontelot, hän haistaa huumeet vaikka veden alta.”

”Kuulostaa uskomattomalta, en ole ikinä kuullut vastaavasta” ihmetteli opettaja ääneen ja puoliautomaattisesti esti Pekkaa siirtämästä varastettua hajupyyhekumia taskusta suuhunsa.

”Uskomantonta mutta totta.” Pekka vakuutteli ja jatkoi: ”itseasiassa se on tullut kerran jos toisenkin tarpeeseen..”

”Kiitos mutta jos ei mitään renttujen huumejuttuja tässä lasten kuullen” opettaja keskeytti.



jatkuu huomenna....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti