lauantai 28. maaliskuuta 2020

Saurin ja Räyhis seikkailevat, osa 8


”Ei suinkaan!” Pekka kiirehti: ”olin vain kertomassa kuinka jäimme kerran Kanadan turneella jumiin kun Risto Hanhi käytti koko keikkaliksan pullaan ja lentolippuun Aruballe, jätti jälkeensä vain lapun jossa luki ’sori kundit, etelä kutsuu ja meitsi on muuttolintu!’. Oltiin tosi pohjalla siellä eikä oikein keksitty mitä tehdä. Tiesitkö että Kanadasta ei löydy yhtään pappa tunturia? No joka tapauksessa oltiin Torontossa ja tehtiin kaikkea mitä kaksi leppoisaa musaukkoa siellä voi tehdä, pääsääntöisesti päivät kulu siinä että varastettiin Burger Kingistä hamppareita, joita myytiin kadulla.”

”Pöllitte hampurilaisia ja myitte niitä kadulla? Miten se toimi?” opettaja keskeytti.

”Hyvin, Kanadassa on helppo myydä hampurilaisia kadulla. Ihmiset on luottavaisia.” Pekka kertoi.

”Miksi te myitte niitä?” opettaja kysyi.

”Että saatiin rahaa ruokaan. Syötiin joka päivä Burger Kingissä.”

Opettaja näytti siltä, että hänen synapsinsa olivat menneet pysyvästi epäkuntoon.

”Mutta siis miten ne varastetut hampurilaiset ja siis..eikö me puhuttu tän miehen hajuaistista?” opettaja pyöritteli päätään.

”Niin niin. Siinä hamppareiden äärellä huomattiin, että Petskun nenä on aika tarkka. Kun se haistoi sieltä ravintolasalin perältä, että ravintolan takana olleen strippiklubin vessassa joku snorttasi koksua.” Pekka kertoi ja kuikuili ystävänsä olan yli. ”Vietiin sitten tää Petskuli Toronton lentokentälle ja sanottiin, että ’this is super-drug-dog from Finland you can rent him for many dollars a day’. Petsku tienasi lentolippurahat Aruballe kahdessa viikossa”.

”Siis väitätkö, että tämä takkutukka on toiminut Toronton lentoasemalla kaksi viikkoa huumekoirana???” opettaja ja lapset olivat kollektiivisesti hämmästyneitä.

”Väitän” Pekka sanoi ja kaivoi povaristaan lompakon josta taiteili esille perinteisen kymppikuvan jossa Toronton lentoaseman tullihenkilökunta poseerasi, siellä vasemmassa alakulmassa nolostuneen schäferhundin vieressä lattialla pötkötti nyt puskaa tonkiva, Jopo-Petteriksi esitelty tahmatassu.

”Uskomatonta” opettaja sanoi kuvaa katsoessaan.

”Joo. Eka ajateltiin, että pitää pukea Petskulle joku pervertikkojen furry kostyymi päälle, mutta päädyttiin vaan vähän trimmaamaan partaa ja tukkaa niin meni ihan täydestä. Hei nyt Petsku löysi sen mitä etsi!” Pekka innostui.

”Pyydän, ei sitten mitään huumejuttuja!” opettaja mutisi Pekan korvaan joka heti supatti Hipin korvaan ”kun saat pussin kaivettua niin sano vaikka että se on jotain syötävää, täällä on lapsia paikalla”.

Hippi nyökytteli ja siirsi viimeiset murikat pois maastokätkön päältä ja nosti voitonriemuisesti ilmoille minigrippipussin.

”OOOLALAAA! Toverini löysi meille ensiluokkaista….aauuuooöööh...luomu lihaliemikuutioita! Kuka on niin hupsu, että hautaa lihaliemikuutioita maahan, heh heeh heheh” Pekka julisti epävarmasti virnuillen.

Lapset taputtivat tälle ihmeelle ja ryhtyivät opettajan kaitsemana tekemään lähtöä. Kun koko porukka oli vielä kuuloetäisyyden sisällä, hippi möläytti, nokka minigripissä, ”JUKOPLIUT PARASTA HOMEAFGAA!”. Opettaja käänsi punoittavat kasvonsa kaksikon puoleen ja näytti siltä, että jos katse voisi tappaa niin…jatkuu huomenna...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti