lauantai 14. maaliskuuta 2020

Kansalaiset asiantuntijoina

Ei missään ole niin paljon eri alojen asiantuntijoita kuin Suomessa.

Oli kyse pankkikriisistä, osakemarkkinoiden heilahtelusta, kotimaisesta lehdistöstä, ilmastonmuutoksesta tai tautipandemiasta, niin kansan syvät rivit ottavat Karjala-lippiksen pois päästänsä, asettavat sen television päällä olevalle pitsiliinalle ja menevät sinne internettiin kertomaan, kuinka asiat oikein ovat.

Ne harvat jotka eivät tiedä totuutta esimerkiksi maapallon lämpenemisestä tai Covid-19 taudin sielunelämästä, vähintäänkin tuntevat taksitarkastajan tai rakennusmestarin lähipiiristään. Ja mitä enemmän mallasta tai hapanvettä on nautittu, sitä lähempänä tuo em. ammattilainen on henkilöä itseään.

Mutta yhdessä asiassa Suomessa ei ole taitajia, nimittäin suomen kielessä. Kun katsoo tätä internettiä, niin ei voi kuin todeta, että ilmeisesti tukan alle mahtuu vain määräseltään sitä informaatiota. Kun sinne on jo pistetty ylös kaikki maailman totuus, ilmastonmuutoksesta siihen miten mustalaisille oli annettu jonon ohi 7500 markkaa Alepan kassissa mersunostoon, niin ei sinne mitkään pilkku- ja yhdyssanasäännöt enää mahdu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti