maanantai 30. maaliskuuta 2020

Sauris ja Räyhis seikkailevat, osa 10


Hipin boomeritöppöset löytyivät pienen hakemisen jälkeen Etelä-Espan puolelta pusikosta, kaksikko tarkasti vielä ulkomuotonsa ja hämmästeli selviämistään mopo-onnettomuudesta ehjin nahoin. 

Yhteispäätös tehtiin cafe Stringbergiin siirtymisestä, Igor oli jättänyt ”salkun” kyseisen anniskeluravintolan miestenvessaan ja salkun sisältönä oli jotain, minkä bändin koreografia- & turvallisuusvastaava Risto Hanhi pystyisi muuttamaan rahaksi. Ja rahasta on aina pulaa, vaikka olisit esiintyvä taiteilija ja yöelämäprofessori!

Kovin montaa metriä ei dynaaminen duo ehtinyt horjua kahvilaa kohden kun puiston pohjoispuolelta kuulunut metakka alkoi houkutella heitä, pöksyt lököttäen bändikaksikko kirmasi kohti Eino Leinon patsasta, jossa väkijoukko osoitteli sormillaan ja puhui kovaan ääneen.

Ei saatana, me ollaan tapettu joku!” hippi ulvahti ääneen ”viimenen asia minkä näin, ennen kuin pimeni, oli miten pappatunan moottorista lähti mäntä varsineen kuin mummo bingoon. Pekka saatana sä teit meidän mopedista joukkotuhoaseen!” kuului sydäntäsärkevä valitus hipin suusta kaksikon edelleen vaeltaessa kohti väkijoukkoa.

Nyt hiljaa saakelin vara-triangelisti! Älä lietso paniikkia! Pidätkö sä mua tyhmänä?? Totta kai mä tein lujuuslaskelmat pappiksen moottorilohkon perusteella! Koko sylinteriyksikkö oli kääritty aramidi-, hiilikuitu- ja kevlarkankaaseen. Se paketti olisi kestänyt vaikka dynamiittipötkön räjähdyksen!” Pekka selitti käsiään heilutellen.

Kuulostaa uskomattomalta, mutta uskon teitä herra vääpeli” hippi sanoi ja teki kunniaa.

Kaksikko saavutti väkijoukon, joka jakaantui kuin punainen meri Mooseksen edessä.

Noh, mikä torikokous täällä oikein on?” Pekka kysyi parhaalla komentoäänellään ja haravoi yleisöjoukkoa etsien kuolleita. Likaiselle hipille hän supatti; ”kato jos joku makoilee ja sen otsasta sojottaa vaikka männänvarsi tai jotain”. Hippi vaihtoi väriä, mutta ryhtyi katsomaan yleisöä sillä silmällä.

Hei siis noi on ne tyypit joiden mopo lens ilmaan ja räjähti!” kuului parinkin väkijoukkolaisen suusta.

Siis mikä mopo? Onko täällä ollut jokin räjähdys” kuului Hipin ja Pekan suusta samanaikaisesti ja molemmat näyttivät viattomilta kuin Jumalan karitsat.


Jatkuu huomenna..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti