keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Yhden sortin pyttipannu..

Osta kilo erilaisia makkaroita, kaksi pussia Oolannin lohkoperunoita, kaksi sipulia, valkosipuli ja kaiva pakasteesta pari habaneroa ja mahdollisesti jokin annuumi. Tai suoraan kolme naga morichia!

Uppopaista perunalohkot useassa erässä ja kahteen kertaan. Miksikö? Tee kuten käsken*.Ryhdy samalla paistamaan sipuleita ja chilejä voissa, kun näyttää passelilta lisää kuutioidut makkarat. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kun makkarat alkavat saada väriä, yhdistä ne uppopaistettujen pottulohkojen kanssa. Satsi on hyvä hämmentää isossa kattilassa, tai missä tahansa lämpöä kestävässä astiassa. Tarjotaan kylmän keppanan ja maustekurkkuviipaleiden kanssa.Safka tunnetaan myös nimellä Kasvissyöjän kiusaus tai Sydänlääkärin erikoinen.


* Miksi teet kuten käsken? Kotitalousrasvakeittimissä ei riitä yty kypsentämään 400 geetä jäisiä perunalohkoja. Siksi potut kypsennetään useassa erässä kahteen kertaan. Vain kuuma öljy uppopaistaa, muuten saat raakoja ja rasvaisia perunoita.

4 kommenttia:

 1. Kokeilemisen arvoinen, vaihtoehtoinen ja hyvin arveluttava tapa tehdä ranskanperunat:

  kattilaan öljyä riittävästi ja kylmän öljyn sekaan kipataan viipaloidut, huuhdellut ja huolella kuivatut perunat. Levy TÄYSILLE ja keitetään kunnes ovat sopivan värisiä. Tehokaammilla liesillä (kaasu, induktio ym) levyä voi joutua jossain vaiheessa pienentämään. Mutta lopputuloksena on hyvin rapeat ja maukkaat perunat, ei sen rasvaisemmat kuin perinteisestikään tehdyt vaikka muuta voisi helposti kuvitella...

  VastaaPoista
 2. Hyvä tietää tämmöinenkin tapa. Itse olen niin fakkiutunut tuohon "vain kuumaan öljyyn"-kypsennystapaan, ettei muita tapoja tule edes pohdittua. Menee kokeiluun!

  VastaaPoista
 3. Ihan kivankuulonen setti. Lähtee testaukseen heti kun saa ekat omat chilit. Toi pöperö näyttää enemmän OIKELTA grilliltä saaduilta makkaraperunoilta missä vaan rannarit korvattu lohkopotuilla. Enpä oo ite ajatellu tota tupla keittoa rasvakeittimellä. Vois toimii rannareihinkin ja tulis varmaan oikeesti rapeita.

  Ja kasvisyöjän kiusas lisäänty omaan sanavarastoon :D :D

  VastaaPoista
 4. Kasvissyöjän kiusaus on termi jolla saat ihan uusia ystäviä! :D Ja varsinkin kaikista vegeistä!

  Toimii muuten myös ranskalaisten kanssa, silloin kun olin ravintolassa töissä näin tehtiin aina.

  Eli ensit perunat kypsennetään, sitten kun - tai oikeastaan juuri ennen kuin - pääraaka-aine on valmis, rannarit "lämmitetään" rapeiksi.

  VastaaPoista