lauantai 23. heinäkuuta 2011

Majoneesi, itse tehden ja ripeästi

Kaupan majoneesia ei pidä ostaa, on toki hienoa, että raa'at kananmunat saadaan öljyn ja keinotekoisten ihmeaineiden avulla säilymään kuukausitolkulla jopa huoneenlämmössä ja avatussa paketissa. Mielestäni petrokemian tuotteet kuuluvat auton moottoriin ja väriaineet itseruskettaviin voiteisiin.

Kun majoneesin tekee itse, omin karvaisin käsin, voi olla varma tuotteen ensiluokkaisesta laadusta. Lisäksi majoneesin makuun voi näin itse vaikuttaa eikä tarvitse huolehtia väri-, maku-, säilöntä-, ja happamuudensäätöaineista.

Kiitos alkuperäisestä reseptistä kuuluu ystävälleni "Odelle" joka on kehitellyt tätä salassa jo vuosia!

"Pikachilimajo"

Pilko 1-2 valkosipulinkynttä, laita ne litran rosterimittaan (mikä tahansa korkea ja kapea astia kelvannee!)
Astiaan lisäksi;
Habanero Tabascoa
Suolaa
Mustapippuria
1 rkl punaviinietikkaa
1 tl sokeria
Tuoretta chiliä tai chilijauhetta
½ tl paprikajauhetta


1 kokonainen kananmuna
2 dl rypsiöljyä
1 dl oliiviöljyä

Laita sauvasekoitin astian pohjalle, paina täydet kierrokset, pidä astian pohjalla hetki ja poraa alhaalta ylös. Jos majoneesi ei ole mielestäsi tarpeeksi paksua, lisää vähän öljyä. Valmista majoneesia on hyvä notkistaa esimerkiksi ketsupilla, samalla saa hiukan makeutta mukaan. Kaikkein paras majoneesin ohennin on kuitenkin maustekurkkujen liemi - uskokaa tai älkää!

7 kommenttia:

 1. Tämä oli se mitä olen etsinyt. Kiitokset!

  VastaaPoista
 2. vinkkejä miten tämän saa onnistumaan? Olen kokeiullut lisätä öljyä pikkuhiljaa yms. mutta aina lopputulos on sellaista litkua.

  VastaaPoista
 3. Kyllä sen pitäisi onnistua. Joskus se juoksettuu jopa minulla, mutta ehkä kerran vuodessa. Käytätkö kokonaisia munia? Itse huomasin, että pelkkä keltuainen ei "riitä". Kolme keltuaista alkaa olla hyvä, mutta sitten valmista kamaa on pitkälti toista litraa..

  VastaaPoista
 4. tuollaisen määrän tekee käsinkin, jos arveluttaa porata.
  eli kuppiin keltuaisen jälkeen öljyä tippa kerrallaan, raivo vatkaaminen, pikkuhiljaa öljyä ohuena nauhana kunnes on paksua. muista, että kaikki aineet ovat samanlämpöisiä, siis joko huoneenlämpöisiä tai kylmiä. ehkäsee kummasta leikkaamista. ja hemmetin hyvä ohenne on kylmä vesi..uskoo ken tahtoo..tulee pehmeä ja kuohkea. sen on hyvä alkaa maustelemaan mieleisekseen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti tekee, mutta ei tee kahdessakymmenessä sekunnissa kuten tällä kikalla.

   Poista
  2. Hei,
   itse olen vatkanut vuosikymmenet majoneesia käsin. Vasta muutama vuosi sitten löysin tämä tehosekoitin tavan. Syntisen helppoa ja nopeaa! Aineet pitää olla saman lämpöisiä ja mahdollisesti juoksettunut massa lisätään uuteen huoneen lämpöiseen kananmunaan. Näillä onnistuu

   Poista