maanantai 4. heinäkuuta 2011

Possun noisetteja, viherpippurikermakastike ja kasviksia

Nyt mennään taas klassisemman kokkailun puolelle.

1 Possun sisäfilee
2 dl kermaa
2 rkl murskattua viherpippuria
Chiliä maun mukaan
Voita, vehnäjauhoa
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä

Lisäkkeet; porkkanaa, kukkakaalia ja parsakaalia.

Hienonna sipuli ja valkosipuli ja siirrä syrjään.

Lämmitä n.30g voita pienessä kasarissa, lisää joukkoon pari ruokalusikallista jauhoja ryhdy ruskistamaan seosta. Jos jauhoja menee liikaa, lisää voita ja toisinpäin. Hässäkän pitäisi olla viskositeetiltaan sellaista jämäkkää siirappia. Kun seos on pikkaisen tummempaa kuin maitokahvi, siirrä kasari pois liedeltä ja hämmennä sipulit joukkoon.

Porkkanat ja kaalit vain keitetään joten ei niistä sen enempää...

Ota filee paketista, huuhtaise se ja renssaa kalvot yms. pois. Leikkaa fileestä sellaisia 2-3 cm paksuja siivuja, joita herkästi ja varovaisesti taputellaan vähän kasaan. Suolaa ja mustapippuroi nämä pikkupihvit.

Paista noisetit parissa erässä voin ja öljyn sekoituksessa, ne voi välillä nostaa lautaselle odottamaan. Kun kaikki on paistettu, nosta ne takaisin kuumalle pannulle, heitä viherpippurit ja kerma sekaan.

Anna porista reilu 10min, jos nesteen määrä tuntuu vähenevän liikaa, lisää vettä. Nosta noisetit atuloilla (tai sormin..) jälleen kerran syrjään ja vispaa pannulla olevaan kastikkeeseen pienissä erissä aikaisemmin tehtyä voi+vehnäjauho+sipulihässäkkää. Nyt suureksi ihmetykseksi huomaat soosin sakenevan, tässä vaiheessa voi makua korjailla vielä lipstikalla tai lihaliemikuution murusella. Nosta noisetit takaisin kastikkeeseen ja käännä lämpö pois.

Tällä kertaa ei tullut käytettyä chiliä, mutta jatkossa kokeilen ainakin tuoreen rocoton tai kuivatun nagan kanssa.

Olisin laittanut kuvan, mutta tuli niin ruma annos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti