keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Ruoanlaiton alkeet

Aloitetaan paistamalla kerma voissa..

Voi, kerma, punkkupullo ja pari hyllymetriä klassista ranskalaista keittiötä. Mitä muuta tarvitsee? No ehkä kosolti muutakin. En voisi kuvitellakkaan keittiössä riehumista ilman kaukoidän reseptejä, Lähi-Idän mausteita, välimeren alueen tapaa käyttää niitä tai paria hatullista jotain uppo-outoja juttuja - kuten cheddartäytteisillä jalapeñoilla täytetyt chililihapullat tai "synttärikakku" joka onkin pirtelön tapainen drinksu.

Suosittelen lämpimästi jokaiselle tuon Larousse Gastronomiquen hankkimista. Pehmeäkantinen lontoonkielinen painos lähtee melko monesta kirjakaupasta alta kahdenkympin, kovakantiset kustantavat jo sitten hivenen enemmän. Suomenkielinen kovakantinen laitos taisi viime näkemällä maksaa himpun vajaat sata euroa.

Ei ainoastaan hyvä kirja, vaan loistava reseptikirja. Samoissa kansissa on myös aimo annos historiaa ja tarinoita annosten taustoista. Bonuksena voi vielä verestää englannin kielen ja keittiöranskan taitojaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti