lauantai 21. lokakuuta 2017

Savustettua kilohailia uuniperunan täytteeksi

Tämä resepti on nopea ja helppo. Ja lopputulos on herkullinen.

Tarvitaan (kahdelle tai kolmelle jos tehdään alkupaloiksi);

2 purkkia Old Riga savustettu kilohaili öljyssä (myös muu käy)
200g ranskankermaa, Arlalla on joku 200g purkki - ota se!
3 rkl raastettua piparjuurta
1 pienen pieni sipuli

5 kpl nyrkinkokoisia rosamundaperunoita

Huuhtele perunat ja pese niitä pahimmat möykyt pois. Pakkaa yksitellen folioon, ripotellen päälle teelusikallisen verran sormisuolaa.

Laita uuniin 190 astetta kunnes kypsiä (tunti vähän reilu)

Valuta kilohailit enimmistä öljyistä, kippaa johonkin astiaan, nakkaa päälle hienoksi hakattu sipuli, kermaviili ja piparjuuri. Hämmennä voimallisesti. Tarkista maku.

Kun potut ovat valmiita, nostele lautaselle. Avaa foliot, halkaise perunat ja kippaa täytettä päälle. Nauti jääkaappikylmän Pirkan kanssa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti