lauantai 11. kesäkuuta 2011

Täytetyillä chileillä täytetty chililihamureke

Koska olen ylilyönteihin taipuvainen ihminen, päätin tehdä chililihamureketta joka olisi täytetty juustotäytteisillä chileillä. Kahden chilin mureketta. Vielä kun olisi juustona käyttänyt jotain chilicheddaria niin avot!

Eli tehdään murekemassa vaimon reseptillä, kaikki aineet sekaisin ja jääkaappin vetäytymään vartiksi tai pidemmäksi aikaa. Riippuen nälästä..

3 kananmunaa
2 dl kermaviiliä
1 pss sipulikeittojauhetta
6 valkosipulinkynttä
1 tl mustapippuria
1 habanero
reilu 2dl korppujauhoja
3 tl paprikajauhetta (<- Amican kikka...)
ripaus suolaa
1 tl curryä
3 rkl oliiviöljyä
600-700g jauhelihaa (omassa paketissa oli 670g), 800geetäkin menee varmasti ilman hikeä.

Poimitaan puskista tuoreita jalapeñoja ja aji cristaleita, kanta ja siemenet pois, täytetään passelin rasvaisella juustolla. Hyviä vaihtoehtoja port salut, gouda, cheddar ja gryere.



Otetaan pellin kokoinen pala leivinpaperia johon murekemassa yritetään hieroa jokseenkin reilun sentin korkoiseksi, neliön malliseksi levyksi. Murekelevylle nakataan täytetyt chilit sopivaan järjestykseen ja sitten koko homma rullataan paperin avulla. Muotoillaan passelin kokoiseksi pötköksi öljytyin käsin, samalla öljytään murekkeen pinta. Nostetaan paperin avulla öljyttyyn uunivuokaan.



Paistetaan reilu puolituntia 180'c ja sen jälkeen puoli tuntia 150'c. Ennen tarjoilua nostetaan uunista pois ja folion alle vetäytymään n. kymmeneksi minuutiksi.



Leikataan sahanteräveitsellä 2cm paksuiksi viipaleiksi. Lisäkkeeksi käy melkein mikä vain, meillä tänään perunamuusia. Kastikkeena toimi La Costenan chipotle-kastike suoraan pullosta. Veikkaisin, että tummalla oluella ryyditetty perus-ruskea soosi toimisi erittäin loistavasti tämän safkan kanssa. Ensi kerralla taidan vielä penslata lihakäärön Chilivaarin nagaöljyllä ennen uuniin laittoa.

bon eko..eikun appetit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti