sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Kunnon sumutinvehjes

Chilit (ja melkein kaikki muutkin kasvit) tykkäävät sumuttelusta. Minä taas tykkään sumutella niitä. Mutta kun parvekkeella heiluu 28-35 erilaista chiliä, sumuttaisen hoitaa mielellään jollain asiallisella välineellä. Rimpuloita en siedä millään elämäni osa-alueella ja sitäpaitsi perinteisellä Sini-tuotteen sumuttimella peukalot huutavat hoosiannaa.

Pienellä lisäinvestoinnilla voi ostaa sellaisen pullon, johon pystyy pumppaamaan painetta ja nappia painamalla se sumuttaa vettä. Näissä ongelmana on astian onneton koko, niihin ei mene kuin litra puolitoista vettä. Ne ovat kuitenkin tarpeeksi isoja ollakseen kömpelöitä ja nappia saa yleensä painaa hampaat irvessä.

Kaupoista saa kuitenkin vielä isompia sumutinhärveleitä. Olenkin kauhulla katsonut näitä muutaman kympin maksavia mikättimiä, joissa muoviosat ei kestä valoa ja messinkiosat vettä. Vielä parikymppiä investoimalla voi kuitenkin hankkia rautaista laatua. Maalarimestarien OYllä on nimittäin myynnissä viiden litran säiliöllä ja olkahihnalla varustettu sumutinpullo. Kahva on puolitoistametrisen letkun päässä, siinä on nelisenkymmentä senttiä vartta ja sumutinkärki pienellä taivutuksella. Liipaisin on koko kahvan mittainen ja herkkäliikkeinen.

Onhan tuo ovh-hinnalla sangen arvokas, 65€ mutta kun yhdellä tankillisella voi sumutella kolmena päivänä ja letku on niin pitkä, että sillä yltää parvekkeen joka kolkkaan. Tarvittaessa tuota kantaa kahvasta tai olkaremmistä.

2 kommenttia:

 1. Nuo on hyviä vehkeitä ja niillä saa saippuasuihkun myös lehtien alapinnoille, kun kirvat hyökkäävät. Itselläni on kolmatta kesää käytössä Lidlin halpatarjous ja vielä se toimii. Sitä ennen oli jonkun halpahallin vastaava ja siitä meni talvella tiiviste. Eli halvalla ei saa hyvää. Niin se vain on.

  VastaaPoista
 2. Lidlin tuotteissa on aivan käsittämätöntä hajontaa laadussa. Ihan ensimmäisen painesumutinpullon ostin sieltä vuonna 2005, fillarin pesua varten. Taisi olla sellainen valkoinen, vihreillä teksteillä ollut Florabest-merkkinen mikätin.

  Ylipaineventtiili korkkasi viikon jälkeen, liimasin sen epoksilla takaisin. Jossain vaiheessa liipaisin hajosi. Muutamalla tutulla vastaava vehje on edelleen käytössä.

  Florabest taitaa olla jonkin omnipotentin monikansallisen halpahallin tuotemerkki, tuotantolaitokset varmaan vaihtuvat satunnaiseen tahtiin ja kun tietää, että LIDL ostaa ylijäämäeriä yms. niin kyllähän siihen paljon mahtuu.

  Kotimaisen Sini-tuotteen pumppupullot ovat olleet valtava pettymys, yritän aina suosia suomalaista mutta kolme käytössä hajonnutta pulloa riittää toistaiseksi.

  VastaaPoista