perjantai 11. lokakuuta 2013

No voihan nenä..

Dodih. Ainakin Lumialla pääsee muokkaamaan bloggeria selaimen kautta!

Piti alkuun vain heittää twitterissä, mutta en viitsinyt, etteivät viherliberaalit menettäisi yöuniaan.

Minua on jo tovin harmittanut suuresti viestimien ja sosiaalisen median sairastama solidaarinen pöhötauti. Tiedättehän? 90-luvulla koko Suomi oli TUKEHTUA Timo T.A. Mikkosen ihailuun (ynnä Golden Raxiin sekä muodikkaisiin Coffee shoppeihin). Nyt näin laman alla meitä kuoliaaksi verotettuja, pitkäaikaisvittuuntuneita, alempaan keskiluokkaan kuuluvia työn sankareita on ryhdytty ahkerasti muistuttumaan kuinka mahtavan hyvin meillä asiat onkaan. Pureudun nyt muutamaan epäkohtaan jotka ovat viime aikoina saaneet minut liki repimään ihokkaani harmistuksesta.

1. Docventures eläintenoikeuksine tms.
Kautta aikain on normiryhästä kusetettu elintarvikejättien toimesta. Juo MAITOA, Teemu Selännekin juo, puoli kiloa päivässä ja muuta. Luuliko joku oikeasti, että se keltaiseen tänään upotettu broilerimömmö oli ns. hyvää safkaa? Entäs jauheliha? Kuinka kaikkein lyhimmällä säilytysajalla varustettu tuote, joka on monimutkaisin tuottaa, voi olla kaupan halvinta lihaa? Ei voi.

Suomalainen sarvikuono on jaloillaan äänestänyt kivijalkakaupat nurin, körötellessään ossuuspankin omistamalla perhehelvettimallin sakemannilla Prismaan ostamaan marinoitua broileria.

Luuletteko te oikeasti, että maailmasta tulee parempi paikka jos 3% Suomen kansasta sanoo Facebookissa välttävänsä lihaa (eli ostaa kasvisgrandiosan) lokakuussa? Ja paskat. Hyvää omaatuntoa junttiläskeille yhden klikkauksen hinnalla.

2. Lihaton lokakuu
Liha on pahasta koska syy X.
Lihansyönti on vähän niinkuin tupakointi, kukaan ei pysty TARKASTI ja TODISTETUSTI näyttämään, että kumpikaan olisi vaarallista, mutta auta armias jos puhut todella hyvästä pihvistä - sinut hirtetään munistasi!

Suomen lihakarjatuottajat ovat varmaan kov...eikun paskat ovat.

Kovimpia faktoja mitä pöytään lyödään, on että miljaardi ihmistä elää hyönteisillä ja se on meidänkin tulevaisuus koska ilmastonmuutos, väestönkasvu, syöpä, lihaonpahasta, kasvihuoneilmiö, ja niin edelleen.

Totuus on kuitenkin, ikävä kyllä, että 99% tuosta miljardista syö ötököitä olosuhteiden pakosta. Ei siksi, että kasvihuoneilmiö, lihapahasta tai edes siksi, että läskeillä suomijunteilla olisi huono omatunto, vaan siksi että jossain päin maailmaa ihmiset nyt vaan sattuvat lisääntymään tavallista kovemmin ja safkaa ei ole. Jos tämä miljardi kolmannessa maailmassa saisi valita, 99% heistä vetäisi euron juustoja ja ajaisi pankin omistamalla Audilla.

3. Meillä Suomessa on asiat hyvin ja meidän tulee olla kiitollisia tästä.
Kaikki on suhteellista, kun katsoo vanhus-, vammais- ja sairaanhoitoa voidaan nimetä jo aikamoinen prosentti kansastamme paarialuokkaan.

Mitä tulee naurettaviin vertauksiin Suomi vs. Stan- tai Afrikan-maat hyvinvointikeskustelussa, niin onko suomalainen yhteiskunta todellakin jonkun arpapelin tulosta? Kiittäkäämme esi- ja isovanhempiamme nykyisestä sivistyneestä yhteiskuntarakenteesta. Lähi-Idässä on tapeltu jo 2000 vuotta putkeen ja Intia on ollut ja tulee aina olemaan takapajuinen kehitysmaa jossa naisilla ei ole oikeuksia, ei vailla me kuinka laittaisimme rahaa Unicefin säästöpossuun.

Stan-maista en edes aloita.

4. Kommarit ja viherpiipertäjät ja se jatkuva ininä

Tässä teille: EI OLE OLEMASSA MITÄÄN KAPITALISTISTA SALALIITTOA, TYHMÄT JA SAAMATTOMAT TULEVAT AINA KANSOITTAMAAN MATALAPALKKA-ALOJA. NALLE WAHLROOS JA JYRKI KATAINEN EIVÄT OLE HENKILÖKOHTAISESSA VASTUUSSA SIITÄ, ETTÄ MENIT TILAAMAAN HOBBYHALLISTA PLEISSTEISSÖN KOLMOSEN VAIKKA OLET TYÖTÖN 40-VEE OPISKELIJA JA NYT SE PLEILLA ON ULOSOTOSSA.

2 kommenttia:

  1. Pahoittelut parista kirjoitusvirheestä, Lumian automaattikorjaus iskee jälleen!

    VastaaPoista
  2. Todella hyvää tekstiä taas jälleen. On ilo lukea :)
    T: Tomppa

    VastaaPoista