sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Patonkia uppomunalla, pekonilla ja chilimajoneesilla

Sepelvaltimot, sepelvaltimot!!

Tymäkkä, tymäkkä setti täynnä makua ja rasvaa. Jos diggaa chilimajoneesista ja pekonista, diggaa myös tästä. Minulla on sellainen muistikuva, että tämä resepti on osittain lainattu (eli varastettu) Hans Välimäeltä, sori Hans, haasta oikeuteen!

Tarvitaan;
2 patonkia
6 munaa (näistä uppomunia)
Paketti pekonia
Pikamajoatm

Itse käytin Rainbow-raakapaistopatonkeja, paiston ne ensin. Samalla käristin Kevinit (pekonit) ja vasurilla hoitelin pressopannulla sumppia. On kivaa kun uskonnollinen vakaumus sallii viskin nauttimisen samanaikaisesti pekonin paistamisen kanssa (taustamusiikkia). Siirrä pekonit syrjään ja ryhdy tekemään uppomunia. Chilimajoneesinhan teit jo eilen, että se ehtii maustua?

Kaada laakeaan paistinpannuun vettä n.4-6cm syvyydeltä, lisää sekaan reilu loraus valkoviinietikkaa, tai kolme korkillista väkiviinaetikkaa. Itse keitän veden ensin vedenkeittimellä ja sitten pyrin pitämään veden pannussa kevyesti poreilevana, kuplia ei saisi juuri tulla. Kikkailen siis jatkuvasti säätäen prolemallin sähköliettäni vuorotellen kolmoselle ja neloselle. Hankalaa, mutta toimii! Kippaa munat varovasti, esimerkiksi kauhan avulla pannulle. Varo ettei munien rakenne mene rikki. Asiaa voi auttaa käyttämällä stansseja, eli metallivanteita pannussa.

Tuijota miten muna kovenee (tirsk!) keltuaisten hyytymistä voi varovasti kokeilla sormella, älä anna mennä täysin kypsäksi, mutta älä myöskään jätä keltuaista täysin juoksevaksi. Kuivuneen munankeltuaisen kaapiminen parrasta ei ole parasta puhdetyötä sunnuntaiaamulle - varsinkaan jos on ankara krapula!

Nostele kypsähköt uppomunat lautaselle jossa on liina/talouspaperi imemässä ylimääräiset nesteet.

Halkaise patongit mielesi mukaan, voitele chilimajoneesilla molemmin puolin. Nostele kevinit ja munat vuorotellen leiville ja yritä saada leivät pysymään kasassa. Nautitaan viskin kahvin kanssa. Ihanaa!
Kuva on helvetin epäesteettinen, myönnettäköön, mutta maku on kohdillaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti