sunnuntai 23. tammikuuta 2022

Palaamme sisustuslehdestä tutun akateemisen pariskunnan kotiin

 On aika tehdä paluu taannoisen artikkelimme pariskunnan luokse, nimittäin mitä kuuluu akateemiselle pariskunta Jan-Pietar & Sinikka-Paprika Gylleneskorille?

Heidän luksuskoti entisellään, tosin naapureita on ostettu ulos ja ”Casa di Gylleneskor”, kuten kultainen kyltti kertoo, on laajentunut.

Norsunluulla intarsiakuvioitu mahonkiovi aukeaa tuttuun eteiseen. ”Oi tervetuloa!” huudahtaa talon emäntä Sinikka-Paprika ja viittaa apupöydän suuntaan ”Shampanjaa, se on Krugia, köyhäilemme näin arkena!” Hovimestari saapuu paikalle kameran kanssa ja pyytää toimittajaa sekä Gylleneskoreja poseeraamaan. ”Saatte kuvan kehystettynä kun lähdette” kertoo Jan-Pietar ja lähtee pukeutumaan, hänellä on yllään vain nahkaiset kalsarit. Sinikka selittää nopeasti ”Voi tosiaan. HUPSUA! Meidän JP on niin innostunut karibunnahkaisista alushousuista. Hän tilasi juuri viisisataa paria niitä, hän käyttää jokaista vain kerran.”

Vetäydymme olohuoneeseen, jota hallitsee miltei viisimetrinen kultainen patsas Jan-Pietarista tennisasussa, huomaamatta ei jää shortsien lahkeesta polveen asti ulottuva fallos. Sinikan posket punoittavat kun hän kertoo J-Pn tilanneen näköispatsaan eräiden yrityskauppojen jälkeen, ”Samalla päätettiin rakennuttaa talon ulkoseinään parveke, joka on eksakti kopio Lissabonin oopperatalon kuninkaallisesta aitiosta.

Kysyn kuinka koronapandemia on vaikuttanut pariskunnan matkustusharrastukseen kun Jan-Pietar saapuu huoneeseen pukeutuneena Napoleoniksi, sovitellen monokkelia kummallekin silmälle ”Tiedättekö, että karibunnahkaiset alushousut eivät suinkaan ole mukavimmat?” hän sanoo, kaataa konjakkia lasiin ja istahtaessaan sohvalle jatkaa ”mutta ne ovat ehdottomasti kalleimmat!” ja purskahtaa sitten nauruun.

Sinikka kertoo alkuun olleen kauhuissaan matkustusrajoitteista, kunnes muisti että heillähän on yksityiskone. Pandemia ei ole juurikaan vaikuttanut pariskunnan elintasoon ”Sitähän on uutisoitu, että koronapandemian aikana rikkaat ovat rikastuneet entisestään?” kysyy Jan-Pietar ja iskee sitten silmää ”no katsokaas, se pitää paikkansa!” Akateeminen pariskunta nauraa tämän jälkeen katketakseen.

”Jan-Pietar on visionääri ja innoittaja!” Sinikka-Paprika kertoo katsoen rakastavasti Jan-Pietaria, kyyneleet nousevat hänen silmiinsä ”tiesittekö, että J-P kävi kavereidensa kanssa avaruudessa viime vuonna?” Jan-Pietar laskee kätensä vaimonsa polvelle ja toteaa, monokkelit keikkuen ”Kokemus oli upea, meidän varakkaiden osa on uhrautua kalliiden hintojen alttarilla. Se mahdollistaa sen, että tulevaisuudessa rahvaskin pääsee nauttimaan näistä kokemuksista”

Jan-Pietar vakavoituu vielä enemmän ”Uskon vakaasti, että jossain joku köyhä näki avaruussukkulamme, luuli sitä tähdenlennoksi ja toivoi itselleen parempaa tulevaisuutta. Tämän konkreettisemmin ei voisi ihmisiä innoittaa.”

Kyyneleet kihoavat akateemisen pariskunnan silmiin Jan-Pietarin kauniiden sanojen jälkeen. On aika jättää heidät nauttimaan kopi luwak-espressoja kullatulle parvekkeelleen.

1 kommentti: