perjantai 28. tammikuuta 2022

Gilmoren tytöt, kahdeksas tuotantokausi

 

Jos Gilmoren tyttöjä tehdään joskus kahdeksas tuotantokausi, pelkään ettei se ole tarpeeksi synkkä meille nordic noiriin tottuneilla. Tein paremmin:


Kamera panoroi pitkin Stars Hollown pääkatua, Luken kahvilan ikkunoihin on ilmestynyt kalterit, kadulla on roskia, kujalla näkyy roskavuori, ruosteen raiskaama jäteastia ja niiden takaa jonkun kodittoman pummin jalat. Kaupungin puiston huvimaja on graffitein sotkettu ja sen vieressä joukko kodittomia lämmittelee roskiksesta tehdyn nuotion ympärillä. On kuin jokin näkymätön, ylimaallinen pahuus olisi laskeutunut Stars Hollowhun.


Leikkaus sairaalaan; palanut, siteissä oleva mies makaa sängyllä liikkumattomana. Hän on letkuin kiinni laitteissa, joista suurin osa sanoo ”ping”. Hänen kätensä on kiinnitetty käsiraudalla sängyn kaiteeseen. ”Mhhhhmm” kuuluu miehen suusta tuskin kuuluvasti. Paikalla oleva hoitaja säpsähtää, juoksee ovelle ja sanoo sen ulkopuolella istuvalle poliisille ”hän on hereillä!” Hoitaja lähtee kuuluvasti etsimään lääkäriä samalla kun poliisi ottaa radiolla yhteyttä jonnekin. ”Hän on herännyt”, poliisi sanoo vakavalla äänellä radioon.


Paikalle saapuu lääkäri valkoinen takki lepattaen sekä kaksi etsivää puvuissa. Siteissä oleva mies liikahtaa tuskin havaittavasti. ”Kerro meille mitä tapahtui” kivahtaa toinen pukumiehistä, selkeästi ylempi poliisihenkilö. Potilaan puoleen kääntynyt lääkäri oikaisee itsensä, nappaa stetoskoopin pois korvistaan ja sanoo torjuvasti ”tämä mies on pahasti loukkaantunut, minä vaadin ettei häntä häiritä.” Äänessä ollut poliisi näyttää tuohtuneelta, mutta hänen toverinsa vaientaa hänet ja kysyy lääkäriltä ”vain pari kysymystä, että saamme tutkimukset rullaamaan eteenpäin.” Lääkäri katsoo potilaaseen kerran ja sanoo ”hyvä on, saatte viisi minuuttia.”


Poliisit siirtyvät kahta puolen potilasta ja ryhtyvät tiukkaamaan ”Kerro, kuka on syyllinen sataman verilöylyyn?


….er ..se..” mutisee mies palaneilla huulillaan.


Kuka? Sinä pirulainen kerrot kuka se oli!


…or d..ze..” hapuilee palanut mies, häälyen valveen ja tajuttomuuden rajamailla.


Naapurihuoneessa Lorelai ja Rory Gilmore ovat tulleet katsomaan suvun matriarkkaa, joka on liukastunut pihalla ja venäyttänyt nilkkansa. Naapurihuoneesta kuuluu yhä kovenevaa kielenkäyttöä; ”Mitä sinä sössötät? Kuulostaa keksityltä! KERRO SE NIMI MEILLE!


Emily Gilmore: ”Voi hyvänen aika mitä hössytystä, käykääs katsomassa mitä siellä tapahtuu.


Lorelai ja Rory hipsivät naapurihuoneeseen ihmettelemään kohtausta, poliisit huutavat siteissä olevalle miehelle joka mutisee järjettömänä nimeä, joka ei meinaa rullata kielen päältä pois.


..lor...ose


Kaiser Söze???


Lorelai kohottaa järkyttyneenä kädet kasvojensa eteen, sillä hän on tunnistanut palaneen miehen äänen. Poliisit huomaavat Gilmoren tytöt, keskeyttävät kuulustelun ja kysyvät heiltä tuntevatko he tämän miehen. Arka nyökkäys sen merkiksi, että kyllä he tuntevat.


Lorelai: Kirk yrittää sanoa ”Taylor Doose”.


Palanut mies avaa silmänsä ja katsoo suoraan kameraan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti