Ihmiskunnan
historian tärkeimpiä merkkipaaluja on tulen käytön keksiminen.
Historioitsijoiden mukaan ensimmäiset merkit nuotiosijoista johtavat
aina 250 000 – 300 000 vuoden taakse, jo pystyihminen (homo
erectus) ymmärsi tulen päälle vaikka ei sitä välttämättä
osannut itse sytyttää. Tutkijoiden mukaan on kuitenkin mahdollista
että esi-isämme ovat osanneet ottaa liekin talteen esimerkiksi
metsäpalosta tms. ja säilyttämään sitä käyttökelpoisena.
Tulen käyttö
mahdollisti ruoan, eli lihan (vegaanit menkää pois) kypsentämisen
ja täten sen muuttamisen helpommin syötävään ja ravitsevampaan
muotoon, kun ravinteet ym. saatiin tehokkaammin talteen, jäi aikaa
sosiaaliselle elämälle ja ihmisapinan aivot pystyivät kehittymään
enemmän energiaa käyttävään suuntaan – koska energiaa oli
enemmän tarjolla.
Voidaan siis sanoa,
että ihminen on aistinvaraisesti kypsentänyt lämmön avulla
ruokaansa noin neljännesmiljoona vuotta.
Tätä taustaa
vasten en todellakaan ymmärrä kuinka on mahdollista, että
Koskelantien Alepan paistopisteen tuotteet ovat poikkeuksetta joko A.
raakoja tai B. palaneita. Värvääkö HOK/Elanto työntekijänsä
jonkin madonreiän kautta ajasta jolloin kypsennys oli toimivaan
Windows-tietokoneeseen verrattava ihme vai annetaanko työntekijöille
ruiskeina jonkinlaista käänteistä evoluutiolääkettä?
Ihmetyshermoani
kutkuttaa myös se, että kuinka em. Alepassa saadaan voisarvet,
ranskalaisittain cruassaantit, sellaisiksi kaksiulotteisiksi
levyiksi. Minä olen nähnyt kuvia Ranskasta ja ranskalaisista
cruassaanteista ja niissä kuvissa ne ovat sellaisia pöyhkeitä,
kuolaneritystä lisääviä sarvia, eivätkä suinkaan sellaisia
auton alle jääneen oravan näköisiä lättyjä. Mielikuvitukseni
pallottelee kahden eri skenaarion välillä, joko cruassaantit
prässätään jollain koneella litteäksi, HOK/Elannon ilkeän
johtajan John Elannon mahtikäskyllä tai sitten ne on tarkoitus
puhaltaa paineilmalla pulleiksi ja Koskelantien Alepan kompressori on
rikki.
John Elannolle
sellaiset terveiset, että jos tarvitsette pätevää jannua
toimimaan paistopistekonsulttina niin minä voin varmasti hoitaa
vakanssia jos hinnasta päästään sopuun.
Karjalanpiirakat ja broilerin koivet on myös aina raakoja. Jää ostamatta...
VastaaPoista