perjantai 17. helmikuuta 2012

Poronlihapullat, pippurijuustokastike ja muusi

Tuli kokkailtua pikkaisen humalassa, joten en mitannut mitään. En kyllä yleensäkään mittaile..

Poron jauhelihaa oli sellainen ~1 litran minigrippiin mahtuva määrä, ehkä 300g. Muita kamoja;

- 300g poro
- 400g naudan jauheliha
- 2 kananmunaa
- Ehkä 1 dl korppujauhoja
- Mustapippuria
- Sipuli
- 6 valkosipulinkynttä
- 1 tl nestesavua
- 75 g ranskankermaa (eli purkillinen)
- 1 rkl paprikajauhetta, itse käytin unkarilaista "tulista" jauhetta
- Kaksi fingerporillista lipstikkaa
- Suolaa ja ripaus sokeria

Silppua sipulit, yhdistä nestemäisten ainesten kanssa. Lisää korppujauhot ja anna turvota, konsistenssin pitäisi olla kuin paksua puuroa. Lisää lihat, sekoita ja paista koepala. Jos maku on kohdillaan, tee tasakokoisia pyöryköitä ja paista uunissa pellillä 200'C kunnes kypsiä, itsellä meni reilu vartti.

Kastike:

~75 g voita
~1 dl vehnäjauhoja
~3 dl lihalientä
2 rkl ranskankermaa
½ dl kermaa
Kokonainen Valion Mustapekka, mustapippurijuusto.
Suolaa maun mukaan.

Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja ruskista - älä polta! Sekoita kuumennettu lihaliemi ja perään kermat. Kuumenna ja hämmennä samalla, lopuksi lisää paloiteltu juusto. Tarkista maku sekä juoksevuus.

Perunamuusi:

Keitä perunat ja muusaa voin sekä kerman kanssa. Mausta suolalla.

Missä vihreät? Jätetään salaatit kaneille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti