lauantai 11. helmikuuta 2012

Kermaan muhennettu chilipyttipannu

Taas näitä pakastelokeron aarteita. Vaan kiirettä pukkaa bloginpitäjällä ja päivittäinen ruokailu on hoidettu keskioluen ja grandiosan voimin. En ole edes tuunannut pakastekiekkoja millään, uskokaa huv.

2 pussia Oolannin pyttipannua
2 dl ruokakermaa
6 (tai enempi) kynttä valkosipulia
curryä
mustapippuria
Tuoretta nagaa, habaneroa tai jotain miedompia baccatumeja

Paista pyttikset 3 erässä pannulla öljyssä ja voissa rapeahkoiksi. Viimeiseen erään heitä silputut chilit ja valkosipuli, kippaa pannulliset isohkoon kattilaan.

Siirrä kattila kuumalle levylle/liekille, kaada 2 rkl curryä niskaan ja mustapippuria sen verran kuin uskallat.
"Huljuta" kunnes kamat ovat kunnolla sekaisin ja alenna samalla lämpöä. Tämä vaihe vie vajaan minuutin.
Kaada ruokakerma niskaan ja kääntele valitsemallasi työkalulla. Suosittelen paistinlastaa.

Parin minuutin kuluttua kerma on imeytynyt ja safka näyttää keltaiselta koiranoksennukselta.

Nosta syrjään ja anna seistä pari minuuttia.

Kauho lautasille (reseptistä syö 2 ihmistä tai 1 siperialainen valjakkokoira talvisaikaan) ja nauti oluen kera.

Rumaa mutta hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti