perjantai 5. maaliskuuta 2021

Suuri naiset vastaan miehet turpiinvetoskaba

Olen aina pitänyt itseäni feministinä, minulle feminismi on edustanut edistyksellisyyttä, hyvyyttä ja ennen kaikkea sukupuolten välistä ehdotonta tasa-arvoa. Olen viime aikoina kipuillut sellaisten tunteiden kanssa, että olisin huono feministi tai kenties en olisi feministi lainkaan. Saattaisin jopa olla tyystin paha ihminen, ihan vain niillä perusteilla että olen XY-kromosoninen, jalkovälissä killuu kivekset ja naamassa rehottaa ruokoton parta. Olen siis mies ja on olemassa ihmisiä joiden mukaan en ole feministi vaan kategorisesti paha.


En ole vielä päässyt jyvälle siitä, miksi kaikkein kiihkeimmin feministeiksi julistautuvat naiset (ja toki miehetkin) jatkuvasti pyrkivät iskemään kiilaa mies- ja naissukupuolien väliin. Riitaa haetaan kuin nakkikioskilla yöaikaan, eikä kyse ole mistään suomi24-palstan roskakorin markku953945-nimimerkkien ”vittuku ämmät ei osaa ajaa”-tason heitoista vaan ihan valtakunnan ykkösmedioissa maalaillaan sellaisia visioita, että kaikki miehet ovat naisia vihaavia sikoja.


En voinut olla lukematta, Ylen uutisapin minulle oikein tarjotessa, Emmi Nuorgamin 4.3.2021 julkaistua kolumnia otsikolla ”Kuukautiskeskustelussa ei ole kyse verestä vaan ihmisoikeuspolitiikasta” sillä feministinä ja erityisesti feministimiehenä aihe kiinnosti minua, aavistin pääseväni lukukokemuksen kautta syvemmälle vastakkaisen sukupuolen arkielämän ongelmatilanteisiin. Vaan valitettavasti tärkeä asia suurilta osin hukkui demagogisen ryöpytyksen alle. Itse kun tykkään kirjoittaa, niin minua vituttaa suunnattomasti kun fiksut ja hyvät kirjoittajat sokaistuvat omasta nerokkuudestaan ja alkavat kompuroida paskoissa esimerkeissä ja rinnastuksissa jotka ovat niin pahoin tuhoutuneita jo esiintullessaan, että ne voidaan tunnistaa ainoastaan hammaskartan perusteella.


Jo heti kolumnin ensimmäinen kappale kertoo subjektiivisesta, nöyryyttävästä ja hirvittävästä kokemuksesta, mutta millä lihaksilla yleistetään, että tämä nöyryyttävä ensikokemus on universaali merkki hävettävästä asiasta? Jos minä kertoisin miten kaupan (naispuolinen)* kassa nauroi ääneen kun minulle tuli äänenmurros matkalippua ostaessa, olisi huomattavan kohtuutonta laajentaa tästä yleistys jonka mukaan naiset eivät ymmärrä kasvuiässä olevia poikia (NAISET VIHAAVAT MIÄHIÄ!!)


Entäs miksi laukusta putoava tamponi olisi maailmanloppu? Miksi laukusta putoava kondomi ei olisi? Vai olisiko se voimaannuttavaa? Kuka jumalauta näistä enää tietää... Kirjoittajan äidillä taasen tuntuu olevan se peräänkuulutettu terve asenne kuukautisia kohtaan, vaan sekin on hävettävää, noloa ja väärin (ehkä äitikin on misogynisti osa tuhatvuotista kansainvälistä patriarkaatin salaliittoa???) En enää ymmärrä mitä luen, pitäisikö nyt seuraavaksi tehdä vastaavanlainen kolumni turistiripulista ja itkeä sivun verran miten ei voi matkustaa Intian vuoristoon koska siellä ei ole bidesuihkuja? Siis mitä? Miksi housuun kakkaaminen on noloa, mutta pyttyyn kakkaaminen siistiä, kirjaimellisesti! Vitsin patriarkaatti!!!1111


Kolumnin ehdottomasti älyttömimmässä kohdassa Emmi kertoo, miten koko perheen voimin voidaan kyllä katsoa toimintaleffaa jossa sankari suolistaa viholaisen jos toisen veren roiskuessa yli äyräiden ja se on ihan fine, mutta sitten mainoskatkolla esitetään kuukautissuojamainos, jossa siteeseen kaadetaan sinistä nestettä punaisen veren sijaan. Tämä oli lukemani mukaan selkeä osoitus siitä, kuinka misogynistinen maailma on ja että kuukautisveri on ”hävettävä alapään asia”. Luettuani tämän menin vessaan ja mottasin itseäni naamaan, niin idioottimaisen tyhjänpäiväinen tämä vertaus oli. Minä en ole oikea ihminen tekemään tätä seuraavaa, mutta jonkun on nyt pakko: 

Emmi hyvä, elokuvat on elokuvia ja mainokset on mainoksia. Elokuvat valitaan katsoa, mainokset tulevat pyytämättä. Ei mainoksissa voida näyttää oikeaa verta, se on huonoa mainontaa. Sen takia kaikki laastari- ja haavasidemainokset toimivat siten, että jokin rusoposkinen kakara teloo polvensa fillaroidessaan ja sitten vanhempi laittaa siihen laastarin. Miettikää laastarimainosta jossa aikuinen ihminen pesee käsin astioita, viinilasi hajoaa, leikkaa tiskaajan kämmenen halki, jonka jälkeen hurme roiskuu kuin lokakuun loska pitkin keittiön tasoja? Eipä paljon houkuta ostaa laastareita, ainakaan sen merkin. Siksi mainoksissa ei näytetä verta, ihmiset eivät halua oksentaa kauhusta kesken mainoskatkon.


Tärkeissä yhteiskunnallisissa kolumneissa on ilmeisen tärkeää, että viesti on osoitettu päättäjille. En kyllä ymmärrä miksi hitossa, sillä eihän meidän päättäjiä voi tavoittaa edes vaalien avulla. Emmillä on nyt kova huoli siitä, että menstruoivat naiset (vaikka kuulemma nykyään myös miehellä voi olla kuukautiset......) jäävät päätöksenteosta pois globaalilla tasolla, eli siis puolet maapallon väestöstä on asetettu sivuun, paarialuokkaan, b-luokan kansalaisiksi. Minä taasen olen, yksinkertaisena ruokabloggarina ja viinaanmenevänä timpurina, huolissani ihmisistä joilla kasvaa kynnet, tulee turistiripuli ja hiki saunassa eli ylipäätänsä elävistä ihmisistä ja heidän oikeuksistaan, ihan globaalilla tasolla.


Ihan siis suoraan sanoen, en todellakaan ymmärrä tätä keinotekoista vastakkainasettelua, tätä suurta naiset vs miehet turpiinvetoskabaa. Naisilla on naistenvaivoja, miehillä on miestenvaivoja ja kaikki me tullaan kuolemaan joskus, kannattaako elämää omistaa sille että keksii ongelmia? Noh, saahan niistä hyviä kolumnin aiheita. *yskii*


Tähän vielä loppukaneettina ihmettelen tätä riemuvoittoa mihin kaikki äänekkäät feministit pyrkivät, nimittäin arvonlisäveron poistamiseen kuukautistuotteista – ja tähän väliin sanon, että kannatan asiaa täysin – mutta sitä en ymmärrä, että miksi se logiikka ei tässä toimi, että kun veroa alennetaan niin valmistajat ja jälleenmyyjät nostavat hintoja niin että lopputuloksena on samanhintainen tuote, jolla on parempi kate. Ottaen huomioon, että suurin osa nykyfeministeistä on vasemmistolaisia ja juuri vasemmistolaiset ovat aina veronalennuksia vastaan ja samalla argumentilla ollaan huudettu naama punaisena milloin kotitalousvähennystä vastaan, milloin jotain muuta yleishyödyllistä.


No saahan näitä asioita onneksi aina ihmetellä ja nettiin kirjoittaa niistä!

 

Kirjoittaja on sekakäyttäjä ja liikemies joka toivoo yhteiskuntajärjestyksen romahtamista dystooppiseksi anarkiaksi jota hallita rasvattu yläkroppa paljaana ja kaahata hiekkadyynien läpi nitrometaanilla kulkevalla Honda CR-Vllä.

 

*katsoin asiakseni eritellä kassahenkilön sukupuolen sillä käsittääkseni minulla on oikeus tehdä näin, vaikka se ei mitenkään liity tarinaan millään tavalla mutta nykyfeminismin tyylille uskollisesti lyön kiilaa sukupuolten väliseen (keinotekoiseen) kuiluun

1 kommentti: