keskiviikko 23. elokuuta 2017

Vielä on kesää jäljellä, currypyttis ja Pirkka Olé

Onhan kesää vielä jäljellä? Onhan?

Viimeistään syyskuun alussa voidaan ryhtyä syömään vähän tuhdimpaa ruokaa, ei toki mitään Vladivostokilaisille valjakkokoirille suunnattua apetta mutta jotain vähän rasvaisempaa kuin vihersalaatti oliiviöljyllä ja balsamicolla.

Kermaan muhennettu cyrrypyttipannu joka saa kylkeensä pienen salaatin on tämmöinen safka. Ja se on hyvä huuhdella Räyhäpetterin virallisella kesäbissellä; Pirkka Olélla alas. Olén raikas humalointi ja lievä makeus leikkaa mahtavasti tuhdin currypyttiksen rasvaisuutta.

Tarvitaan (tämä on häpeällisen helppo resepti);

500g Oolannin pakastepyttipannua (saa tehdä myös itse perunasta ja makkarasta)

2dl kuohukermaa

1-2rkl curryjauhetta

Salaattiin:

Pirkka -miniluumutomaatteja
Jääsalaattia

Paista pyttis pannulla, kun herkulliset kuutiot ovat rapsakoituneet, lisää curry ja paista vielä minuutti. Lisää kerma ja hauduta koko roska kasaan muhennokseksi.

Pese salaatinlehdet ja tomaatit, leikkaa tomaatit halki ja revi salaatti suupalan kokoisiksi paloiksi. Pyöräytä kulhossa jossa on hieman hyvää oliiviöljyä ja aivan tilkka laadukasta balsamiviinietikkaa.

Nosta lautselle iso köntsä pyttistä, kylkeen salaattia ja tarjoa yrttisuolan kanssa (jostain syystä olen tänä kesänä laittanut melkein aina yrttisuolaa salaattiin, en tiedä miksi).

Ja tosiaan, ruokajuomaksi sitä jääkaappikylmää Pirkka Oléta johon olen itse tykästynyt vallan kovin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti