perjantai 6. tammikuuta 2012

Hummus

Hummus, houmous, hommos, humos, hoummos tai humus, rakkaalla lapsella on monta nimeä. Yhtäkaikki kyseessä on erinomaisen makuinen ja hyvä safka.

Voit käyttää joko tölkkikikherneitä tai kuivia. Kuivia pitää liottaa 12-24h ennen käyttöönottoa, liotusvesi kannattaa vaihtaa pariin kolmeen kertaan liotuksen aikana. Herneitä saa keittää helposti kaksikin tuntia, ennenkuin ovat todella kypsiä. Tölkkiherneet ovat liki yhtä edullisia, liki yhtä hyvänmakuisia ja HETI käyttövalmiita. Jos päädyt keittämään kuivaherneitä ja joudut välillä lisäämään keittokattilaan vettä, niin lisää kiehuvaa tai ainakin todella kuumaa vettä, ettei keittovesi pääse turhaan viilenemään.

2 tlk kikherneitä
2 kynttä valkosipulia (ei kannata liioitella v-sipulin kanssa, se maistuu todella helposti läpi)
1-2 rkl sitruunamehua
0,5 dl oliiviöljyä
0,5-1,5 dl vettä (lisää vesi vähitellen, tällä säätelet hummuksen tahnamaisuutta)
1 tl kokonaisia kuminansiemeniä
2 rkl tahinia (eli seesaminsiementahnaa)

Mätä kaikki hyväksi osoittautuneeseen litran rosterimittaan ja roimi sekoittajasauvalla tasaiseksi puuroksi, tehokas blenderi on vielä parempi koska sillä saa tasaisemman lopputuloksen. Älä laita liikaa vettä, tarkoitus on saada aikaan lusikoitavaa massaa.

Käy salaatin kaveriksi, dippikastikkeeksi yms. Itse levitän leivälle ja päälle asettelen siivutettua aji cristalia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti