Hummus, houmous, hommos, humos, hoummos tai humus, rakkaalla lapsella on monta nimeä. Yhtäkaikki kyseessä on erinomaisen makuinen ja hyvä safka.
Voit käyttää joko tölkkikikherneitä tai kuivia.
Kuivia pitää liottaa 12-24h ennen käyttöönottoa, liotusvesi kannattaa
vaihtaa pariin kolmeen kertaan liotuksen aikana. Herneitä saa keittää
helposti kaksikin tuntia, ennenkuin ovat todella kypsiä. Tölkkiherneet
ovat liki yhtä edullisia, liki yhtä hyvänmakuisia ja HETI
käyttövalmiita. Jos päädyt keittämään kuivaherneitä ja joudut välillä lisäämään keittokattilaan vettä, niin lisää kiehuvaa tai ainakin todella kuumaa vettä, ettei keittovesi pääse turhaan viilenemään.
2 tlk kikherneitä
2 kynttä valkosipulia (ei kannata liioitella v-sipulin kanssa, se maistuu todella helposti läpi)
1-2 rkl sitruunamehua
0,5 dl oliiviöljyä
0,5-1,5 dl vettä (lisää vesi vähitellen, tällä säätelet hummuksen tahnamaisuutta)
1 tl kokonaisia kuminansiemeniä
2 rkl tahinia (eli seesaminsiementahnaa)
Mätä
kaikki hyväksi osoittautuneeseen litran rosterimittaan ja roimi
sekoittajasauvalla tasaiseksi puuroksi, tehokas blenderi on vielä
parempi koska sillä saa tasaisemman lopputuloksen. Älä laita liikaa
vettä, tarkoitus on saada aikaan lusikoitavaa massaa.
Käy salaatin kaveriksi, dippikastikkeeksi yms. Itse levitän leivälle ja päälle asettelen siivutettua aji cristalia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti