keskiviikko 31. elokuuta 2011

Schimanski-Platte mitt rot-weißen

Seuraava mättö on Sedältä apinoitu resepti, Setä oli ollut happovuosinaan Böörliinissä käymässä ja kolmen päivän viemärissä sekoilun jälkeen (à la "Der Dritte Mann") löytänyt nakkiputkan, eli spudarin eli snägärin.

Annos on kuulemma jonkinlainen klassikko, tosin en netistä hakemalla ihan heti löytänyt mitään.

Normaalistihan ruokablogeissa on siistejä kuvia...

Kuulemma saa snägäriltä kuin snägäriltä, vaikka sitä ei listassa mainittakaan. Kyseessä on currywurst-ateria ranskalaisilla, ketsupilla ja majoneesilla. (rot-weißen).

Oma versioni kuuluu näin;

Ensin tehdään vähän majoneesia itse ja ripeästi, jota tuunataan ½ Naga Morichilla, ½ suolakurkulla ja ruokalusikallisella nagasinappia tai tavallisella sinapilla.

Lisäkkeeksi chilihapankaalia; Lisää Rasilaisen hapankaalirasiaan 1 kokonainen rocoto (Turbo Pube) ja anna tekeytyä pari tuntia.

Frittaa ranskalaiset. Kahdesti...

Paista braatwurstit tai currymakkarat. Tai vaikka molemmat!

Lyö kaikki lautaselle, tirsuttele majoneesia ja ketsuppia niskaan. Syö sylistä, olutta hörppien, samalla ääneen naureskellen ja saksankielisiä iskulauseita* huudellen.

* Donnerwetter!
   Zum Teufel!
   Prima!
   Wunderbar!
   Deutschland über alles!
   Französisch sind Hunde!
   Achtung! Spitfire!
   Blitzkrieg!

1 kommentti:

  1. No voi jee sentään! Puolikas naga majoneesissa...vetää kyllä jo vakavaksi ;)...tai paremminkin jo hartaaksi :). Kuvaa katsellessa muuten kyllä kuolan eritys lisääntyi...taidankin huomenna tuunata jotain pervoa Tapolan mustasta sellaisesta.

    VastaaPoista