perjantai 16. joulukuuta 2016

Myskikurpitsaa, Laitilan Oiva-siideriä ja possun kassleria

Nyt arvoisat blogini lukijat luulevat minun vallan seonneen näistä kurpitsoista! Ei laisinkaan, hieman vain innostuin!

Tarvitaan:

Iso kannellinen paistinpannu, tuttavallisemmin haudutuspannu

Voita
1/2 myskikurpitsaa
1 porkkana
1 peruna
1 pieni sipuli
4 valkosipulinkynttä
Vajaa litra kasvislientä tai puolet ja puolet kasvis- ja lihalientä
300g porsaan kassleria eli sianniskaa
1 0,33l pullo Laitilan Oiva kuivaa omenasiideriä

Lisäksi lihan maustamiseen
Tummaa ruokosokeria
Chilijauhetta
Suolaa
Mustapippuria
Savupaprikajauhetta
Basilikaa
Ripaus currya

Aloita hyvissä ajoin ruuanvalmistus kuutioimalla possu - jälleen peukalonpään kokoisiksi paloiksi! Sekoita kuivat mausteet keskenään ja hiero ne voimallisesti lihakuutioihin. Anna tekeytyä ainakin tunti, mieluiten useampi.

Kuutioi juurekset ja kurpitsa tasakokoisiksi 1,5cm X 1,5cm kuutioiksi (ei ole niin tarkkaa). Hienonna sipulit erikseen.

Kiehauta liemi.

Kuumenna pannua upealla liedelläsi ja kun arvelet sen olevan sopivan kuuma lihan kypsentämiseen, lisää sinne nokare voita ja hetikohta perään maustetut sianlihakuutiot. Ruskista sikanokareet vettä kielelle nostattavan kauniiksi ja lisää sipulit sekä alenna lämpöä.

Freesaile koko pakettia kunnes sipulikin on saanut vähän väriä ja mehustunut ja lisää pannulle loput vihannekset. Kääntele pannulla olevaa sekametelisoppaa pari minuuttia mutta varo ettet polta mitään. Lisää sitten siideri ja kiehauta ja lisää lientä niin että pannulla olevat tuotteet peittyvät.

Keittele safkaa hiljakseltaan kannen alla tunnin verran ja tarkista juuresten kypsyys. Kun ne alkavat olla valmiita, ota kansi pois ja nosta lämpötilaa niin että ruoka alkaa kiehumaan. Keitä kasaan sen verran että ruoka muistuttaa enemmän paksua pataa ja vähemmän keittoa.

Lyö safka lautasille ja karju perheesi kokoon nauttimaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti