tiistai 12. marraskuuta 2013

Mausteista kanaa

Vihaan kovin keksityn kuuloisia otsikoita. Meinasinkin aluksi laittaa otsikoksi "spicy chicken" mutta mitä helvettiä? Koko stoori olisi kuitenkin suomeksi joten miksi otsikon pitäisi olla englanniksi?

Ärsyttää muuten ihmiset jotka käyttävät englantia tehokeinona kirjoitetussa kielessä. Tai keksivät lainasanoja lennossa värittääkseen puhetta. Yäk!

Broileria ei muuten pitäisi syödä ollenkaan, tein nyt poikkeuksen ja ostin broiskua toistamiseen viimeisen kolmen vuoden aikana..jep, kävin LIDLissä....

1 paketti luutonta kananrintaa siinä keltaisessa paskassa
1 sipuli
8 valkosipulinkynttä
1 habanero
1 ½ rkl fariinisokeria
3 rkl sitruunamehua
2 rkl curryä
2 rkl jauhettua korianteria
3 rkl paprikaa
2 rkl juustokuminaa
1 rkl garam masalaa
peukalon kokoinen pala tuoretta inkivääriä
reilu 1 dl öljyä
2 dl kermaa
Bisseä käden ulottuvilla

Basmati-riisiä
Kookosmaitoa

2 Sipulia
2 Paprikaa

Heitä broiskut lävikköön ja huuhtele se keltainen dieselin apuaine pois. Jätä fileet valumaan.

Kippaa yksi sipuli lohkottuna, kaikki valkosipulinkynnet, mausteet, sokeri, sitruunamehu ja öljy luotettavaksi havaittuun litran rosterimittaan ja poraa sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Laita broiskut astiaan, marinadi niskaan ja hiero se kunnolla lihaan.

Anna lihan marinoitua tovi (20min - 45min), sillä välin valmistele sipulit ja paprikat siihen pisteeseen, että ne ovat viipaleina. Paahda ne niukassa rasvassa uuninkestävässä valurautapannussa, laita samalla uuni kuumenemaan 270 astetta ja grillivastukset päälle. Kun sipulipaprikat on kuullotettu ihaniksi, laita ne toiseen astiaan, nostele broiskut marinadista ja ripsi enimmät marinadit takaisin kippoon. Heitä pannulle nokare voita ja nakkaa kanantapaiset sinne pariksi minuutiksi. Nyt lieden voi sammuttaa, uuni saa jäädä päälle, se varmaan onkin jo kuuma?

Laita uuniin ritilätaso ja nosta pannu tälle tasolle, paahda broiskuja vajaa kymmenen minuuttia ja kippaa sitten marinadi pannulle. Kääntele broiskuja marinadissa ja nosta takaisin uuniin toiseksi vajaaksi kymmeneksi minuutiksi. Tällä välin voit laittaa riisin kiehumaan, keitä se kookosmaidossa!

Kun kanat ovat olleet uunissa ronskin vartin, nosta pannu pois sieltä, kääntele kanat vielä kertaalleen ympäri ja kippaa sitten desin verran keppanaa, eli kolmosolutta, pannulle nosta vielä uuniin kunnes bisse tuntuu kiehuneen pois ja kastike on jälleen vetäytynyt kasaan (~5-7min). Sammuta uuni ja nosta pannu liedelle.

Nostele kanat nyt siihen astiaan jossa sipuli ja paprika ovat, sitä ennen kippaa sipulit ja paprikat pannulle jossa on uunissa paahdettu marinadi. Kuumenna pannu ja lisää siihen kerma, keitä sopivan paksuiseksi ja nostele kanat koko roskan päälle pysymään lämpiminä.

Pelimies kypsentää paprikat ja sipulit samassa pannussa uunissa, mutta kun minulla ei ollut tarpeeksi isoa pannua...........

Tarjoile riisin ja kylmän bissen kera.

Joo en todellakaan ole mikään ruokakuvaaja. Anteeks.

9 kommenttia:

  1. Pitääkö ne olla siinä keltaisessa paskassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Periaatteessa ei, mutta koitappa sakemannikaupasta sellaista löytää!

      Poista
  2. Eikö Alepasta saa maustamatonta broileria?

    Ainiin, silloin rahat epäeettisestä proteiinimöykystä menee ääs-ryhmälle eli kepulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha! ;) Kyllähän Alepasta saa, ja muista kaupoistakin.

      Mutta miksi se broisku on halvempaa marinadissa kuin ilman?

      Poista
  3. Varmaan siksi, että tarvitaan lihaa vähemmän ja siitä "paskasta" korkea kilohinta.

    VastaaPoista
  4. Tule "Kid Henry" ihmeessä takaisin Sikaritalon foorumille. Sun sanailua on kaivattu siellä paljon ja meillä kaikilla on ikävä sua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti en aio palata takaisin tuollekaan foorumille, sen kun tuntuu vallanneen aivan käsittämätön egotrippailijoiden porukka. Minulla on muistissa aika jolloin pröystäilyä ei katsottu hyvällä hifistelypiireissäkään ja herrasmies seurueessa sikaria polttaessaan otti sikaristaan vyön irti, jottei syntyisi "luokkaeroa" halvempia sikareja polttavien välillä. Nyt meininkinä tuntuu olevan mahdollisimman ison ja kalliin sikarin hommaaminen ja vyön estoton keikuttelu, parempi vielä jos pötkön voi sytyttää satojen eurojen sytyttimellä samalla vasenta rannetta kohottaen, jotta panttihuutokaupasta ostettu kilon painoinen sukelluskello näkyisi kaikille. Nousukasmaista öykkäröintiä en suostu suvaitsemaan!

      Poista
    2. Pitää paikkansa, mutta piippumiehillä on yhä jalat tukevasti maassa. Vai kuinka? Tokihan sielläkin oli hetken aikaa joku kirjoitustaidoton persläpi, jonka vankumattomana mielipiteenä oli, että "alle 200e piput.on roskaaa" yms, mutta nykyään piippuporukka on pieni, tiivis ja fiksu. Minä ainakin tykkäilen piippupuolen nykymeiningistä.

      Poista
    3. Totta töriset! Piippupuolella voisi läppää heittää, sääli että piiputtelukaverini lähti vuodeksi ulkomaille hommiin, niin kolvi käryää entistä harvemmin. :(

      Poista