maanantai 5. marraskuuta 2012

Vakuuttavampaa safkaa helpommalla

Oh la laa!


Näyttääkö hyvältä?

Kun puhun aamiaisleivistä, luuletko todellakin, että tarkoitan jotain muovipussipolakasta leikattua känttyä jonka päällä on jahtimakkaraa ja kevyt-emmentalia?

Sillä välin kun leivät paahtuvat ja kahvi tekeytyy, freesaan äkkiä yhden sipulin ja kourallisen tuoreita sieniä (suppilovahveroita tässä tapauksessa) pannulla. Maustan tämän massan suolalla ja mustapippurilla.

Varsinainen kikkailuosio muodostuu kananmunien paistamisesta ja leivän kasaamisesta.

Osta stanssisarja. Ihan oikeasti. En muista olenko tässä blogissa hehkuttanut stansseja, eli ympyrämuotteja, metallirenkaita, tarpeeksi? Niillä voi tehdä vaikka mitä, alkaen täydellisen pyöreistä pipareista loppuen california-cuisinelle ominaisiin kammottaviin torneihin. Tässä tapauksessa kananmunat paistetaan stanssin sisällä jotta saadaan täydellinen, leivän päälle asettuva, pyöreä muna.

Äläkä suotta voitele leipää voilla, komppaa sipulin makeutta levittämällä leivälle smetanaa! Ja kansa hurraa!

Ja kuten nimimerkki Mooms huomautti, stanssin sijasta voi (ja ehkä kannattaakin) käyttää ~1cm korkuista paprikarengasta jonka sisällä muna paistetaan. Samalla saa annokseen pirtsakkaa väriä.

5 kommenttia:

 1. Lisää estetiikkaa saa kun käyttää stanssin sijaan normaalista paprikasta leikattua ~1cm paksua viipaletta jonka sisään munan kippaa pannulle. Vai meneekö puoliheteron puolelle?

  -Mooms-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä tietysti! Kiitos vinkistä, päivitän tämän huomion tuohon varsinaiseen tekstiin niin ei jää vahingossa huomaamatta!

   Poista
 2. Kehveli, kun olisin tuon älynnyt lukea päivällä pikaista mahantäytettä keksiessäni. Olisi ollut aika nussakka vaihtoehto sille kinkkuleivälle, mikä piti kahvin kanssa vetää kurkusta alas. Kohta leivinuunista monta omituista tuntia hautunutta hernerokkaa. Kyllä kelpaa jo tähän nälkään! Omnomnom. :P

  VastaaPoista
 3. Ja täydellisen munan paistaa myös lättypannussa, siis semmosessa paistinpannussa jossa voi tehdä 4 pikkulättyä tai munaa kerrallaan. Ja paisto ehdottomasti vaan toiselta puolelta toisin kun kuvassa, keltuaisen pitää olla juokseva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä miltä kuva näyttää siellä päässä, mutta munat on paistettu vain toiselta puolelta!

   Lettupannu oli hyvä vinkki, en osannut ajatellakaan sen käyttöä!

   Poista