tiistai 23. lokakuuta 2012

Kasvislisäkettä hapankaalista ja paprikasta

Tämmöistä reseptiä pyörittelin pari viikkoa päässäni. Ystäväni on vam...siis vege. Öh...siis kasvissyöjä (tosin kala menee) ja aina toisinaan pohdimme isolla seurueella mahdollisia ruoka-annoksia lisukkeineen. Tällaisina hetkinä minua korpeaa syvästi, etten äkkiseltään keksi mitään hyviä kasvisruokareseptejä. Täytetyt zuch...siis kesäkurpitsat, täytetyt paprikat, hernemaissipaprikapizza, sienimunakas ja jollain mössöllä täytetyt uunitomaatit ovat jotenkin niiiiiin passé, ettei moisia voi vakavissaan edes ehdottaa.

Mutta takaisin tähän reseptiin!

Tarvitaan:
2 suippopaprikaa (tai paprikaa)
4 ramekiinia (muistatko ne, jotka ostit kuin luit täältä euf cocottes-reseptin?)
1 pieni sipuli, shalottisipuli käy mainiosti
1 valkosipulinkynsi
Reilu 1dl hyvää goudaraastetta
2-3 tl ranskankermaa
Pari tuoretta chiliä (itse käytin yhden ison Turbo Puben)
Vajaa desi hapankaalia

Pese suippopaprikat hyvin, tyhjennä siemenistä ja viipaloi ramekiinivuokien korkuisiksi. Joudut todennäköisesti halkaisemaan paprikarenkaat ja jatkamaan niitä, jotta ne asettuisivat vuokiin tasaisesti.Hienonna sipulit ja chili, yhdistä hapankaalin ja juustoraasteen kanssa. Nostele tätä sekoitusta paprikarenkaisiin siten, että ne ovat puoliksi täynnä. Nosta jokaisen renkaan keskelle vajaa teelusikallinen ranskankermaa. Mustapippuroi ja suolaa tämä välikerros kevyesti. Täytä paprikarenkaat loppuun ja laita vielä pinnalle pikkunokare ranskankermaa (sekä suolaa ja mustapippuria).
Kypsennä puolisen tuntia 180 asteisessa uunissa. Tarjoa minkä tahansa kera joka maistuu, itse tein samalla vaivalla uunilenkkiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti