maanantai 25. kesäkuuta 2012

Darrapannu

Joskus tulee otettua vähän reippaammin. Esimerkiksi jouluna, juhannuksena ja vappuna. Joskus ihan vain siksi, että verottaja vie tuhkatkin munista rahoittaakseen kreikkalaisten nauhakenkäbonukset.

Silloin kun tullut napattua vähän enempi märkää, enemmän kuin että henki haisisi ja kaatuilisi, saattaa aamulla olla hivenen tönkkö olo. Toisin sanoen, on sellainen buuttis, että oksat pois ja pala latvaa.

Silloin tulee ravita itseään jollain rasvaisella ja suolaisella.

Kuten esimerkiksi tällaisellä darrapannulla!

Annos on improvisoitu jääkaapista löytyvistä peruselintarvikkeista! Jos samaa ei löydy, muista ostaa tavarat valmiiksi ennen ryyppäjäisiä!

Ota talon isoin paistinpannu ja aseta se liedelle, lämpöä kehiin.

Ryhdy paistamaan pekonia pannulla, paista pekonit oikein rapeiksi! Samalla silppua pikapikaa pari isohkoa sipulia. Kun pekonit ovat valmiita, nosta ne lautaselle ja viskaa sipulit pekoninrasvaan tekeytymään, lisää reilu nokare voita!

Pilko pari valkosipulinkynttä pannuun, varo etteivät sipulit pala. Kuullota sipulit makeiksi.

Nosta vähän lämpöä ja pilko pannuun eiliseltä ylijäänyttä keitettyä perunaa, laita runsaasti. Ryhdy ottamaan pottuihin väriä. Itse lisäsin vielä kourallisen pilkottuja herkkusienen jalkoja jotka olivat jääneet yli edellispäivän aurajuustotäytteisistä, pekoniin käärityistä herkkusienistä (oli muuten helvetin hyvää).

Lopuksi lisää vielä kourallinen tai kaksi kuutioitua grillimakkaraa tms. lihatuotetta. Mausta suolalla ja mustapippurilla - runsaasti! Murenna paistetut pekonit vielä joukkoon!

Pyörittele tovi pannulla, samalla riko 10 kananmunaa astiaan ja vatkaa rakenne rikki. Nosta lämpöä ja kippaa munamassa pannulle. Nostele ja hämmentele varovaisesti, jotta koko roska kypsentyy varmasti.

Nautitaan heti kuuman kahvin kanssa, jos on sunnuntai voi kahvin seuraksi ottaa vielä pienen viskituikun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti