Olkoon vuoden ensimmäinen blogehdus ruokareseptiaiheinen! Odotan innoissani kommunistien hopottamaa ja vaatimaa 1200€ kuukausittaista kansalaispalkkaa, joka rahoitettaisiin Felix -kissan laukusta kaivamalla, ja joka tulee poistamaan kaikensorttisen epäreiluuden kansamme parista.
Sitä odottaessani olen päättänyt himmailla ja elää säästeliäästi, jotta voisin tulevaisuudessa elää pelkän kansalaispalkan sekä pääomatulojen varassa - OU JESH!
Tämä keitto on nopea, halpa ja hyvä. Ja helposti tuunattavissa. Ja mikä tärkeintä, kamat saa jokaisesta safkakaupasta.
Reseptistä tulee keittoa 2,5-5 litraa ihan heittämällä, senkun lisää aineksia ja hanasta vettä.
1 tlk tomaattimurskaa
1 pikkutölkki tomaattipyreetä
1 iso sipuli
5-15 valkosipulinkynttä
1-2 paprikaa (maun ja hinnan mukaan, LIDListä saapi halvalla)
4-6 perunaa
1 tl savupaprikajauhetta, mieluiten tulista
6 mustapippuria
2 rkl soijakastiketta
Basilikaa & oreganoa
2 rkl viinietikkaa / sitruunamehua tai vajaa desi punaviiniä
½ rkl sokeria tai turaus hunajaa
½ - 1 l kasvislientä
Viipaloi paprikat ohuiksi suikaleiksi, siirrä syrjään.
Halkaise kuoritut sipulit, leikkaa puolikkaat kolmeen samankokoiseen osaan ja hienonna nopeasti veitsellä suurinpiirtein pieniksi paloiksi.
Kuori valkosipulit ja hakkaa ne veitsellä pienemmiksi, ei ole niin tarkkaa.
Pese perunat ja pilko peukalonpään kokoisiksi paloiksi.
Laita vettä kiehumaan kasvislientä varten, päätä etukäteen teetkö keittoa yhden, kahden vai seitsemän päivän tarpeiksi, itse laitan aina puoli litraa. Siis vettä. Ja yhden kasvisliemikuution.
Kippaa riittävän isoon kattilaan rasvaa/öljyä valinnan mukaan, itse laitan 1 rkl kookosrasvaa, 1tl voita ja 2 rkl oliiviöljyä.
Nakkaa paprikat sekaan, freesaa tovi. Lisää sipulit. Kun kattilassa alkaa meno muuttumaan pehmeäksi mutta mikään ei ole vielä läpipaistunut, alenna lämpöä ja sekoita joukkoon savupaprikajauhe. Paista hetki ja lisää tomaattipyree, paista vielä hetki ja lisää perunat kattilaan. Pyörittele vielä hetkisen aikaa ja kaada kuuma kasvisliemi kattilaan. Lisää sitten loput mausteet ja tomaattimurska. Kiehauta ylös, tarkista suola sekä nesteen määrä ja lisää vettä ja suolaa tarvittaessa. Itse laitan vähän reilummin nestettä ja annan kiehua kokoon.
Keitä kunnes perunat ovat kypsiä. Tarkista vielä nesteen määrä. Jos meinaat pakastaa keittoa, kannattaa alunperin tehdä se "niukassa nesteessä" tai keittää kansi auki ja isolla liekillä. Näin täytyy itse tuotetta pakastaa vähemmän, ja vettä saapi hanasta.
Keitto on nyt valmista syötäväksi. Itse tuunaan sitä oudolla venäläisellä CHILITAHNA GRUZIA chili & valkosipuli-soosilla sekä smetanalla. Kunnon kommunisti syö sellaisenaan ja nakertaa näkkileipää samalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti