Jostain syystä tätä reseptiä ei ole blogissa näkynyt, vaikka juttu on vuodelta 2011! w00t!?
Aloitetaan tomaattikastikkeella!
6 tomaattia
1 zibula
6 valkosipunlinkynttä
puolikas habanero
5 rkl tomaattipyrettä
mustapippuri, suola
1 rkl hunajaa
1 rkl siirappia
1 rkl punaviinietikkaa
0,5 dl oliiviöljyä
Hienonna
zibulat ja heitä kasariin öljyn kera, lämpö neloselle. Pese tomaatit,
halkaise ja leikkaa kannat irti. Heitä kannat roskiin ja kuutioi
laudalla olevat tomaatit karkeasti senttiäxsentti kokoisiksi. Ei mitään
hienostelua vaan halkaistut tomaatit viilletään keskeltä poikki ja
kuudeksi siivuksi. Nyt on hyvä nostaa hellan lämpöä vitoselle. pilko
haba tomaattien joukkoon. Kun zibulat alkavat näyttämään
kuullottuneilta, heitä tomaatit sekaan. Kääntele laiskasti ja anna
kiehua. Struuttaa tomaattipyree joukkoon ja loput mausteet. Tiputa lämpö
kolmoselle ja välillä hämmentäen anna kiehahtaa kokoon. Ohjeella
ryydittää 3-4 isohkoa pizzaa.
Soosia kannattaa tehdä samointein
vähän isompikin annos ja vaikka pakastaa osa.
Osta sopiva pätkä possun ulkofilettä, itse ostin n.700g painoisen
kaverin. Lisäksi kaupasta mukaan (ei tartte jos löytyy kaapista);
Limetti
Nagaa, habaa
Jalapeñosoosia
Valkosipulia
Mozzarellaa
Aurinkokuivattua tomaattia (Eli "AK-tomee")
Hunajaa
suolaa, mustapippuria
Tee valkosipuliperunat edellämainitun ohjeen mukaan (kts. sivua ylöspäin)
Leikkaa
filee auki levyksi, renssaa tosin siitä ensin kalvot pois. Hiero
molemminpuolin suolaa, mustapippuria ja puolikkaan limetin mehu lihaan.
Limetti tekee lihasta ihanan valkoista (rasistinen ohje).
Sitten tee täyte:
Pilko
pienehköksi 6 valkosipulinkynttä, AK-tome ja mozzarella. Kippaa
sopivaan astiaan. Lorauta sekaan hieman oliiviöljyä, toisen
limetinpuolikkaan mehu, 1 rkl hunajaa, vähän jallukastiketta, chilit,
vähän mustapippuria. Pyörittele lusikalla kunnes mozzarella ja öljy
tekevät seoksesta tahnamaista. Levitä käsitellylle possunfileelle 3/4
matkasta. Rullaa nätisti rullaksi, penslaa päältä jallusoosilla, kelmuta
lautasella ja laita kylmään pariksi tunniksi.
Kun perunat ovat olleet uunissa ~20 min, vedä possurullasta pinnat
kiinni pannulla. Laita uunivuokaan ja perunoiden kanssa uuniin. Tällä
välin voit kipata tomaattisoosin (passelin määrän) äskeiselle pannulle
kuumenemaan. Kun rulla on ollut uunissa ~20 min, kaada tomaattisoosi
päälle ja anna olla vielä n.20min. Tämän jälkeen perunat ovat
suurinpiirtein valmiit, joten voit nostaa ne ja laittaa folion päälle.
Possun päälle taas ripottelet mozzarellaraastetta/pizzajuustoraastetta
ja annat olla kunnes kypsä (10-20min).
Anna rullan vetäytyä n.10min ennen viipalointia.
Hyvältä kuulostava tomaattikastike, pitänee kokeilla itsekin. Erityisesti pilkunnussijan mieltäni lämmitti kantojen leikkaaminen pois.
VastaaPoista