perjantai 29. heinäkuuta 2011

"Ja sit nää olis niinQ hampparei"

Aina välillä tulee sävellettyä, siis ihan aikuisten oikeasti vedettyä puhtaasti hatusta. Näin jälkikäteen ajatellen ene edes ymmärrä mistä ja miksi hampparit eli hampurilaiset piti tehdä näin. Ajatus kypsyi ensin automatkalla lankomiehen luo, koen usein sellaisia Jack Kerouacmaisia valveunia rullaillessani pakulla pitkin Suomen maanteitä.

Summa summarum, perillä esittelin ajatuksiani kuulijoille (eli kerroin sukulaisille mitä tänään syödään!). Nokka kohti lähikauppaa ja sieltä saatiinkiin naudan sisäpaistia, leipää, sipulia, tomaattia yms.

Suikaloi liha lautaselle, kattilan kannelle tai bobmarley-pipoon. Mausta suolalla, mustapippurilla ja chipotletabascolla.

Tee pikamajoneesia oman maun mukaan, itse suosin järkyttävää määrää chiliä ja valkosipulia.
http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/2011/07/majoneesi-itse-tehden-ja-ripeasti.html

Ruskista lihasoirot nopeasti kuumassa öljyssä pannulla.

Leikkaa ranskanpullasta, eli ranskanleivästä sellaisia 2cm paksuja siivuja, paahda ne rapeiksi molemmin puolin.

Vetele foliota uuninpellille ja nosta siihen päälle leipäsiivu jonka päälle nostat tomaattikuutioita, jonka päällä nostat lihaa, jonka päälle nostat sipulia ja siivun tai kaks cheddarjuustoa (ei sitä syylarintiivistysmassa cheddaria vaan ehtaa kamaa!)

Lyö grillivastuksen alle kunnes juusto sulaa! Ota kuumat leivät pois uunista, nostele leiville valinnaista majoneesia ja toinen leivänsiivu kanneksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti